Ny färdriktning!

Sex timmars arbetsdag  en fråga om livskvalitét!

Märkligt att moderaterna alltid säger nej till reformer som vill göra livet lite lättare.

Om de fått bestämma hade vi haft en veckas semester och får de som de vill  kommer vi att få jobba tills vi stupar.  Det är för dyrt är det argument som alltid framförs när arbetsdelning och arbetstidsförkortning diskuteras. I dagens samhälle jobbar de som har jobb mer än någonsin. Ökad stress och press sliter och alla orkar inte ända fram till pensionen.  Vad kostar inte den utvecklingen samhället? Tänk om vi istället fick något kortare arbetsdag vilken lättnad skulle inte det bli för de med tunga och stressiga jobb. Barnfamiljer som trixar och stressar för att får det att gå ihop skulle få mer tid med barnen. Fler skulle få ett jobb. Listan på argument för kortare arbetstid kan göras lång.

Det är inte bara en fråga om ekonomi utan också om livskvalitet och verklig frihet. Den frihet högerregeringen pläderar för är i grund och botten inget annat än marknadens frihet på bekostnad av människors frihet.

Produktiviteten och stressen i arbetslivet har ökat   samtidigt som löntagarna fått en allt mindre del av kakan. Nog sjutton skulle det gå att att sänka arbetstiden.

Lyssnartips: Jonas  Sjöstedt diskuterade arbetstidsförkortning med arbetsmarknadsminister Hillevi Engström i P1-morgon.

Lästips: Ekonomer förordar sänkt arbetstid, The Guardian

Bloggat: Ett hjärta rött om visst kan vi sänka arbetstiden!

Foto: annarkia

Media: dn, 1, 2,3, 4 svd ,1, 2, sr , ab,1,ex

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments