Noterat om blogglänkar och Facebook.

Sveriges Radio har byggt om sin sajt och samtidigt passat på att avveckla interaktiviteten med bloggar och därmed lämnat bloggarna åt sitt eget öde.Sveriges Radios nya sajt är ett lyft då den anpassar sig automatiskt efter olika webbläsare och läsplattor. Trist bara att interaktiviteten med bloggar försvann.
Fler mediehus har gjort som Sveriges Radio. Göteborgs Posten och Expressen var först ut och nu senast hakade Aftonbladet på.
Trafiken till min egen blogg har delvis bytt karaktär. Google och Facebook genererar i dag fler besökare än inlänkar från tidningar. Om det är ett mönster för bloggosfären vet jag inte. Tycker mig dock se att Facebook och Twitter idag är viktigare forum för politisk diskussion och opinionsbildning än bloggar. Om det är en bestående trend lär snart visa sig.

Vill man delta i diskussionen om frågor som berör bör man vårda sitt Facebookkonto. Det är för mig en senkommen insikt.

Sofia (Mymlan) Mirjamsdotter tycker till om sociala medier:

I min vardag, bland mina närmaste vänner och det umgänge jag väljer att omge mig med försöker jag att välja personer som jag delar intressen med. Människor som kan bekräfta mig och min världsbild. Det är förmodligen mänskligt. Men just därför använder jag internet till motsatsen. Till att utmana min världsbild och hjälpa mig att förstå varför alla inte tycker som jag. (Sofa M i ST)

 

Kloka ord från Mymlan. Att omge sig med likasinnade är enkelt . Ingen stör ordningen. Frågorna och svaren är givna. Bekräftelsen är obefläckad. Men tänk så trångt det blir och enkelspårigt!

Faktum är att det bloggas  mer än nångonsin i Sverige. Men det talas inte lika mycket om det.

bloggandet

Nog kan de  politiska bloggarna ha luft under vingarna  även utan hjälp av tidningsspalter och medielänkningar! Vi närmar oss valet 2014 och då kommer troligen sociala medier av alla slag att gå på högvarv.

Lästips: Den politiska bloggvärlden 2013.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anders_S
10 years ago

Jag har i flera år fått huvuddelen av mina besökare från Google. Just nu är det ungefär 60% av läsarna som kommer från Google-sökningar. Facebook spelar ingen större betydelse för min blogg. Mina läsare är nämligen inte samma sorts människor som mina vänner.

trackback

[…] Gammelmedias sajter på nätet har alltmer avvecklat kopplingen via Twingly till bloggar. Något Annarkia igår kommenterade på sin blogg: […]