Första höststormen på väg.

Vi har förberett oss på det värsta. Balkongen är tömd på allt löst och mat har vi så vi klarar oss. Får väl tappa upp några hinkar vatten också. Hur det går med elen får vi se.Förrådet med värmeljus är i alla fall välfyllt.

Gudrun släckte elen för över 100 000 hushåll sist det begav sig. När den drog fram bodde vi i Jönköping. Där stormvindarna dragit fram såg det ut som om en slåttermaskin fällt alla träden.Så sorgligt att se.

tjurpannan 055Prognosen talar om hårda sydvästliga vindbyar. I morgon eftermiddag stormbyar med orkanstyrka i byarna. Slår stormen till på eftermiddagen kan det gå illa för de som är ute på vägarna. Personligen skulle jag inte vilja sitta i bussen på Göta Älvbron. Den bron har idag allvarliga brister och står under ständig kontroll.

Jag minns hur det såg ut på Järntorget  en gång för länge sedan. Jag hade precis lämat in min tenta. Vi satt i en sal under jord och märkte inte vad som försiggick ovanför. Väl ovan jord igen möttes jag av en scen som liknade ett veritabelt bombnedslag. Där låg bodar omkullvräkta och massor av föremål huller om buller. Väl hemma igen vågade jag knappt gå fram till porten.Trottoaren var fylld av tegelpannor som blåst av från taket…

vadretnuHur blir det i morgon? Kommer folk att ta sig till jobbet och riskera att fångas av stormen  på hemvägen?

  Vid Hallandskusten och upp till och med sydligaste Bohuslän kan det tillfälligt under sena eftermiddagen och kvällen bli upp mot orkanstyrka 33 m/s i byarna. Natt som dag ca 12 grader. (SMHI)

Foto: Annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] och ruskvädret intagit Sveriges västkust sen en tid tillbaka. Nu är tydligen den första riktiga höststormen på […]