När gör Reinfeldt Billström sällskap …

…och ber om ursäkt?

Migrationsminister Billström får sällskap av sin partikollega, en moderat skolpolitiker i Lund  i som också hon gör en pudel . Bägge visar prov på en föraktfull inställning till  människor som är skrämmande

Billström gör skillnad på människor och visar prov på nte bara dåligt omdöme utan ren rasism

Migrationsminister Tobias Billström (M) vill i en intervju med Dagens Nyheter ”komplicera bilden människor som gömmer flyktingar”.

–  Ibland har vi bilden av att personen som är gömd bor hos en trevlig blond svensk dam i 50–60-årsåldern som vill hjälpa till. Men det är ju inte så. De allra flesta bor hos sina landsmän som inte alls är blonda och blåögda, säger han till tidningen.(AB)

Det är ett uttalande som borde rendera att Billström ombeds att lämna sin tjänst med omedelbar verkan. Om nu blonda och blåögda är trevliga i synnerhet om det är äldre damer hur ser han då på dom som inte har den ögon- och hårfärgen ?Uttalandet bekräftar ju migrationsministerns tidgare  inställning till omvärlden Det är ett rasistiskt uttalande . Vad hjälper det att han ber om ursäkt?

De flesta är väl förtrogna med att moderaternas politik utgår från en människosyn som kännetecknas av misstro  i synnerhet gentemot sjuka och abetslösa. Sjuka  kan luras för att få bidrag och arbetslösa  har sig själva att skylla. Det är vad vi fått lära under åren med moderatern som regeringsbärande parti. Nu utgår jag ifrån att den misstron inte är avhängig ögon- och hårfärg utan gäller alla lika, blåögd som brunögd.

Moderaterna tappar rejält i två väljarbarometrar, Sifos och United Minds. Fredrik Reinfeldt skyller sin vana trogen ifrån sig . Den här gången är det medias fel. Verkligheten som den ter sig efter alliansens regeringsinnehav den vill statsministern inte kännas vid.

­Deras skattesänkningar har ­skadat Sverige, skyddsnäten vi en gång var så stolta över är ­borta. Långt in i medelklassen märks effekterna av en allt s­ämre skola, en akutsjukvård som inte längre fungerar, ett samhälle som inte längre tar hand om de sina.(AB)

Fredrik Reinfeldt måste vara både döv och blind som inte ser hur den moderata allianspolitken drabbat Sverige.  Någon ursäkt eller ens försök att förändra politiken är väl inte att vänta från det hållet?

Uppdaterad

Nej, Billström tänker inte avgå.

Han måste sparka Billström, AB

Media:AB123 DN1234,SvD1, SR12 & M Moberg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] REVA och migrationspolitik har länge varit på tapeteten – och utvisningarna är förstås ett folkrättsvidrigt, människorättsvidrigt och moraliskt vidrigt problem, som drabbar alla de utsatta människor som lyckas fly från förtryck till Sverige. […]