När datorn inte vill.

Virus, skadlig kod och en webbläsare full med annonser.

imagesNästan ett dygn  med en strulande dator blev bara för mycket. Visst kunda jag ha bytt dator men nej. Den dator jag gillar mest var den som smittats Den  är liten och lätt att ha i knät. Använder allt mer sällan min nyare laptop. Där råkade jag uppdatera från Windows 8 till 10. Gillart inte!

Vad hände? Webbläsarfönstret fylldes av oönskade annonser samtidigt som säkerhetsprogrammet varnade för och plockade bort hela sju virus. Inte hjälpte det.

Felsökning och genomsökning efter virus, spionprogram och allt vad det heter hjälpte inte. Här var jag på väg att ge upp, plocka ur hårddisken och förpassa datorn till skroten. Vad jag gjort dessförinnan förstår nog var och en.Fildelning kan vara vanskligt är läxan jag lärde. .Mitt antivirusprogram varnade men det struntade jag i.

Utvilad efter en natts sömn mindes jag att Chrome visat en meddelanderuta om ett cleanup program. Det gjorde susen. En fil tech någoning rensades bort och nu har annonserna slutat ticka fram.

I morgon köper jag programmet i fråga, ett bildbehandlingsprogram. Såg att man för en billi penning i månaden kan få tillgång till både Lightroom ochstora  Photoshop på Moderskeppet. Inte så dumt om man samtidigt får tillgång till tips och trix förstås.

47/100 #blogg100

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments