Bildbehandlingsprogram.

Testar nytt bildbehandlingsprogram och går på kurs på nätet.

Efter debaklet med fildelning ha jag snurrat runt på stan för att inhandla Adobe Lightroom. Upptäckte att det var slut eller helt enkelt inte  fanns  i sortimentet  åtminstonde inte i de stora kedjorna som  Elgiganten, Siba och Media Markt.

Återstod  att ladda hem en provversion från Adobe. Det är naturigtvis så man fixar programvara idag om man ogillar fildelning. Installerat och klart tog jag mig vidare till Moderskeppet där en gratiskurs i grundläggande Lightroomhantering fanns. Smarta de är.  Efter några moduler dök en inforuta upp som frank meddelade att om jag ville följa fler moduler var det bara att bli medlem för knappt en hundring i månaden. Tja vad att göra?

Med hjälp av Mattias grundkurs på Moderskeppet har jag bekantat mig med de viktigaste rattarna i LR och också provat på att redigert några bilder. LR är ett vasst verktyg men vilken himla tid det tar att bli bekant med det programmet. Frågan är om det är värt det. Tiden menar jag.

Jag är ytterst tveksam i nuläget att behålla LR när testperioden är till ända. Eventuellt köper jag en egen licens av Lightroom 6. Tyvärr finns det risk för att det programmet inte uppdateras. But so what! Aldrig i livet att jag gräver djupare i plånboken för att få tillgång till Adobes C-version av Lightroom.Jag är van vid Photoshop och det lutar åt att det är det programmet jag kommer att hålla fast. Baksidan är att det är en äldre version och utan Lightroom inget fotograferande i raw.

Borde, kan tyckas, ha visat några av mina LR-redigerade men avvaktar med det.

48/100 #blogg100

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments