Mot girighet och dumhet kämpa gudarna förgäves.

Så gör också riksdagen. Trots att riksdagsmajoriteten krävde att de hårda reglerna i sjukförsäkringen skulle mildras vägrar regeringen att följa riksdagens beslut.

En majoritet i riksdagen trycker återigen på för att regeringen ska ändra reglerna för när sjuka ska ut i arbete. Trots att oppositionen vann frågan i riksdagen i somras så gör regeringen ingenting åt den så kallade 180-dagars regeln.(Sveriges Radio)

Regeringen uppför sig i det här fallet inte bara som bångstyriga barn de trampar på regeringsformen. Att  ska regeringen rätta sig efter de beslut som riksdagen fattar är grundlagsskyddat. För regeringen är det viktigare att ha kvar de hårda och ofta omänskliga reglerna än att följa grundlagen. 

Vi tycker inte att det är rimligt, säger Thomas Eneroth (S) till Sveriges Radio:

 Det handlar om den så kallade 180-dagarsregeln, att sjuka efter ett halvår prövas mot den reguljära arbetsmarknaden. Något som enligt socialdemokraten Thomas Eneroth inte har varit bra. – Personer tvingas till uppsägning när de är sjuka längre än 180 dagar. Trots att de pågår rehabilitering eller är mitt inne i en cellgiftsbehandling

Vad som inte heller borde vara rimligt eller ens tänkbart är att förbise Röda Korsets kunnande och långa erfarenhet med att arbeta med tortyroffer människor som utsatts för krigstrauman.. Det är precis vad man gör när man ger uppdraget till det företag som lagt det lägsta budet.  WeMind ABägt av ett riskkapitalbolag   kommer att få ta över Röda Korsets verksamhet som de bedrivit på Center för torterade. Priset är uppenbarligen viktigare än kvalitén. WeMindAB har ingen erfarenhet av liknande verksamhet och säger själva att de har mycket att lära.  Det kan i värsta fall bli kännbara och smärtsamma lärpengar för de som, allt enligt lagen, ska slussas över till We Mind. Med Caremaskandalen och vanvårdade åldringar i minne finns anledning att känna oro.

Media: SR, Dagens Arena, AB, Ex, AB12, SvD, DN


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments