Moderaterna vill sänka välfärden.

Nu ska cancersjuka utförsäkras igen skriver Daniel Swedin i Aftonbladet. Ett påstående som blir verklighet om Kinberg Batra och moderaterna får som de vill.

Kinberg Batra  sätter upp flyktingströmmen som varningsskylt och menar att vi måste spara. Spara tänker hon göra genom att förvägra de med tillfälliga uppehållstillstånd sjukvård och människor med svåra sjukdomar sjukersättning.

Sverige ska ta sitt ansvar i den internationella migrationskrisen, men det kräver prioriteringar, skriver moderatledaren Anna Kinberg Batra och moderaternas ekonomiskpolitiske talesperson Ulf Kristersson.(DN)

Moderatledaren Anna Kinberg Batra och moderaternas ekonomiskpolitiske talesperson Ulf Kristersson vill begränsa välfärden för de med tillfälliga uppehållstillstånd och för svårt sjuka genom att åter införa en bortre gräns i sjukförsäkringen.

Det se inte bättre ut än att moderaternas partiledare förbereder marken för ett samarbete med de längst ut på högerkanten, de som kallar sig Sverigedemokrater.

Är det vad vi har att vänta?  Ett Sverige som vrids högerut och slänger allt vad solidaritet och medmänsklighet på sophögen? Ett Sverige med ännu större klyftor mellan människor, ett Sverige där alla inte räknas och ett Sverige där välfärd endast är till för de som kan betala för sig.

M-förslag får Sjöstedt att se rött, AB

Andra om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments