Snön lamslog Göteborg, bilder.

En äventyrlig dag på stans gator.

Idag kom många för sent till jobbet om de nu överhuvudtaget kunde ta sig fram. Kommunanställda fick löneavdrag alternativt ta ut komp- eller semesterdag. Detta trots att snön låg i två decimeter runt om i stans bostadsområden med insnöade bilar som följd. Dessutom fallerade kollektivtrafiken  hela dagen med stora förseningar.

snö i gbg 005
Runt lunchdags hade jag ett ärende nere på stan. Jag hade svårt att ta mig fram trots kraftiga broddförsedda skodon.Bussen in till stan hade inga problem men väl framme i Nordstan började eländet.

Vid Nordstan, en knutpunkt för kollektivtrafiken var trottoaren inte plogad. Där låg t om snö uppkastad från gatan. Man hade plogat för bussar och vagnar medan resenärer var tvungna att antingen gå i gatan eller plumsa fram i halvmeterhöga snöhögar. Det var bara att gå rakt ut framför bussen och gena via bussleden för att ta sig över till andra sidan. vansinne i kubik!
snö i gbg 007
Två decimeter snö och stan stannar så när. Bara att bita ihop.

 

snö i gbg 011

En märklig känsla var det när dörren på spårvagnen inte gick att öppna vid Järntorget p g av snön utanför. Nåja det finns fler än en dörr på en vagn så till sist hittade vi en utgång.
snö i gbg 013
En lång väntan på bussen.

Kollektivtrafiken var på em lamslagen med kraftiga förseningar. Inte en vagn eller buss mot Hisingen fanns i sikte . En evighet kändes det som innan bussen kom och fylldes av frusna själar.
snö i gbg 020
Hemmavid var det plogat och sandat.

I morgon blir en bättre dag för alla som ska upp i ottan.

Foto: Annarkia

Andra om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments