Moderaterna ett enfrågeparti?


Är Du beroende av medier för din omvärldsbevakning gäller det att hålla tungan rätt i mun.

Lena Mellin politisk redaktör på Aftonbladet   talar om skräcksiffror för statsminister Fredrik Reinfeldt. Vad tänker du på när du ser en sådan rubrik? Jag får direkt associationer till alla de som sitter fast i arbetslöshet , 8,4% av arbetskraften och slussats över till Sveriges största arbetsgivare FAS3 och  tvingas jobba med slavliknande kontrakt. Jag tänker på alla de som utförsäkrast.

Människor utförsäkrades från systemen. Över 65 000 har hittills lämnat sjukförsäkringen, inte för att de har blivit ­friska och mår bättre utan för att deras sjukdagar tagit slut.(AB)

Detta är inget som tycks bekymra Lena Mellin. Skräcksiffrorna syftar på att moderaterna backar 1,3% i United Minds, Aftonbladets senaste opinionsundersökning. Men som siffrorna ser ut kan Fredrik Reinfeldt sova lugnt. Ställningen mellan blocken är i dagsläget : M+FP+C+KD 38,5 % (-1,1) mot  S+V+MP 48,4 % (+0,1). Sverigedemokraterna fortsätter att öka och är nu Sveriges tredje största parti. Inte kommer SD att rösta med oppositionen. Vore detta valsiffror skulle ministären  Reinfeldt fått ytterligare en mandatperiod på sig att sälja ut svensk välfärd till riskkapitalbolag.

M_kruka2-178x300För att råda bot på utförsloppet i väljarkåren och locka fler väljare till alliansen lovade Fredrik Reinfeldt i sitt sommaratal i dag sänkta skatter. Knappast något att förvånas över. Skattesänkarkortet är ju det som ska lösa alla samhällsproblem. Allt ifrån  en urholkad välfärd till abetslöshetssiffror som pekat uppåt.  Att det kortet visat sig ha en baksida och inte fungerar är en annan femma.

Ett barn kan räkna ut att om skatten minskas radikalt kommer mindre resurser  att finnas till för vår gemensamma välfärd,skola,vård och äldreomsorg
Nej i Sverige är det idag på det viset  att det är den arbetslöses eget fel att hon/han  mister jobbet mitt en lågkonjunktur. Sjukdom ska vi bara inte tala om. Sjuka är inte sjuka utan arbetskygga om man får tro moderaterna. Då blir det logiskt att  de arbets­lösa och sjuka  är de som ska betala högst skatt. 

Tror Fredrik Reinfeldt och PR-folket hos moderaterna verkligen att folk inte tänker längre än näsan räcker? Vi har alla ögon att se med och ingen kan kan ha undgått att baksidan av skattesänkarkortet  är bl a större barngrupper, ökade köer i vården, högre egenavgifter och för många en  sämre löneutveckling. När olyckan är framme kan detdessutom  gå riktigt illa.

Jag säger bara -Bevara oss från ytterligare en mandatpriod med nyliberalerna i alliansregeringen!

Bloggat: M Moberg,

Media: AB1,2,3,4, DN1,2,3,SvD1,2,3,SR1,2

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,


9 comments for “Moderaterna ett enfrågeparti?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.