Moderaterna ett enfrågeparti?


Är Du beroende av medier för din omvärldsbevakning gäller det att hålla tungan rätt i mun.

Lena Mellin politisk redaktör på Aftonbladet   talar om skräcksiffror för statsminister Fredrik Reinfeldt. Vad tänker du på när du ser en sådan rubrik? Jag får direkt associationer till alla de som sitter fast i arbetslöshet , 8,4% av arbetskraften och slussats över till Sveriges största arbetsgivare FAS3 och  tvingas jobba med slavliknande kontrakt. Jag tänker på alla de som utförsäkrast.

Människor utförsäkrades från systemen. Över 65 000 har hittills lämnat sjukförsäkringen, inte för att de har blivit ­friska och mår bättre utan för att deras sjukdagar tagit slut.(AB)

Detta är inget som tycks bekymra Lena Mellin. Skräcksiffrorna syftar på att moderaterna backar 1,3% i United Minds, Aftonbladets senaste opinionsundersökning. Men som siffrorna ser ut kan Fredrik Reinfeldt sova lugnt. Ställningen mellan blocken är i dagsläget : M+FP+C+KD 38,5 % (-1,1) mot  S+V+MP 48,4 % (+0,1). Sverigedemokraterna fortsätter att öka och är nu Sveriges tredje största parti. Inte kommer SD att rösta med oppositionen. Vore detta valsiffror skulle ministären  Reinfeldt fått ytterligare en mandatperiod på sig att sälja ut svensk välfärd till riskkapitalbolag.

M_kruka2-178x300För att råda bot på utförsloppet i väljarkåren och locka fler väljare till alliansen lovade Fredrik Reinfeldt i sitt sommaratal i dag sänkta skatter. Knappast något att förvånas över. Skattesänkarkortet är ju det som ska lösa alla samhällsproblem. Allt ifrån  en urholkad välfärd till abetslöshetssiffror som pekat uppåt.  Att det kortet visat sig ha en baksida och inte fungerar är en annan femma.

Ett barn kan räkna ut att om skatten minskas radikalt kommer mindre resurser  att finnas till för vår gemensamma välfärd,skola,vård och äldreomsorg
Nej i Sverige är det idag på det viset  att det är den arbetslöses eget fel att hon/han  mister jobbet mitt en lågkonjunktur. Sjukdom ska vi bara inte tala om. Sjuka är inte sjuka utan arbetskygga om man får tro moderaterna. Då blir det logiskt att  de arbets­lösa och sjuka  är de som ska betala högst skatt. 

Tror Fredrik Reinfeldt och PR-folket hos moderaterna verkligen att folk inte tänker längre än näsan räcker? Vi har alla ögon att se med och ingen kan kan ha undgått att baksidan av skattesänkarkortet  är bl a större barngrupper, ökade köer i vården, högre egenavgifter och för många en  sämre löneutveckling. När olyckan är framme kan detdessutom  gå riktigt illa.

Jag säger bara -Bevara oss från ytterligare en mandatpriod med nyliberalerna i alliansregeringen!

Bloggat: M Moberg,

Media: AB1,2,3,4, DN1,2,3,SvD1,2,3,SR1,2

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
T Lindholm
T Lindholm
10 years ago

Att Lena Mellin skulle helt plötsligt börja tala om dagens arbetslöshet, FAS-3, sjukersättningar, utförsäljningar, utvisningar, bostadsbrist, och om den generella Nedmontering av Välfärdssamhället som Reinfeldt oc sysslar med, kan man vänta förgäves på till döddagar.
Och att (M) har (SD) som ”säkerhet” , kan slutsatsen dras om vad som hände med genomförandet av det 5:te Jobbskatteavdraget, trotts att Reinfeldt gormade att inte på några villkor samarbeta med Sverigedemokraterna, i sitt Tal i Almedalen…
Hoppas nu bara att folk inser detta, och Röstar bort Alliansen från Rosenbad 2014..!

trackback

[…] Sverige och Calle Fridén och Ola Möller och Göran Johansson och Annarkia och Michaela Leo ochMartin Moberg 1 och MMO2 och Ann-Sofie Wågström, Arbetet […]

Olof
Olof
10 years ago

Hej,

Alliansen har som du 38,5% och med det ingen majoritet. Skulle du kunna vara så vänlig att förklara vad du menar med följande mening ”Vore detta valsiffror skulle ministären Reinfeldt fått ytterligare en mandatperiod”?

Med vänlig hälsning,
Olof

Jinge
10 years ago
Reply to  annarkia

Olof kanske inte läser tidningarna, så var inte för hård mot honom.. 😛

Olof
Olof
10 years ago

Få hjälp av SD ja… precis… men då bör du skriva det rätt ut och inte bara komma med ett antagande. Däremot bra att du förtydligade det i kommentaren. SD har stöttat Alliansen i säkert 80% av fallen. Men du har kanske inte fått med dig att Reinfeldt, vid ett evt nederlag, har sagt han hellre ger bort makten till Löfven och oppositionen än samarbeta med SD? Så antagandet att SD skulle stryka Reinfeldts regering medhårs är lite väl opportunistisk. Eller vad tycker du själv?

Jinge. Dags å komma ut ur skamvrån och göra din hemläxa 🙂

Olof
Olof
10 years ago
Reply to  annarkia

Det vet bara han själv men han har varit väldigt tydlig med att han inte kommer samarbeta med SD. Så frågan är snarare om han kommer stå vid sitt ord, att inte ta i SD med tång. Vad tycker du då, ska Moderaterna samarbeta med SD för att få sitta kvar?