Moderaterna ett enfrågeparti?


Är Du beroende av medier för din omvärldsbevakning gäller det att hålla tungan rätt i mun.

Lena Mellin politisk redaktör på Aftonbladet   talar om skräcksiffror för statsminister Fredrik Reinfeldt. Vad tänker du på när du ser en sådan rubrik? Jag får direkt associationer till alla de som sitter fast i arbetslöshet , 8,4% av arbetskraften och slussats över till Sveriges största arbetsgivare FAS3 och  tvingas jobba med slavliknande kontrakt. Jag tänker på alla de som utförsäkrast.

Människor utförsäkrades från systemen. Över 65 000 har hittills lämnat sjukförsäkringen, inte för att de har blivit ­friska och mår bättre utan för att deras sjukdagar tagit slut.(AB)

Detta är inget som tycks bekymra Lena Mellin. Skräcksiffrorna syftar på att moderaterna backar 1,3% i United Minds, Aftonbladets senaste opinionsundersökning. Men som siffrorna ser ut kan Fredrik Reinfeldt sova lugnt. Ställningen mellan blocken är i dagsläget : M+FP+C+KD 38,5 % (-1,1) mot  S+V+MP 48,4 % (+0,1). Sverigedemokraterna fortsätter att öka och är nu Sveriges tredje största parti. Inte kommer SD att rösta med oppositionen. Vore detta valsiffror skulle ministären  Reinfeldt fått ytterligare en mandatperiod på sig att sälja ut svensk välfärd till riskkapitalbolag.

M_kruka2-178x300För att råda bot på utförsloppet i väljarkåren och locka fler väljare till alliansen lovade Fredrik Reinfeldt i sitt sommaratal i dag sänkta skatter. Knappast något att förvånas över. Skattesänkarkortet är ju det som ska lösa alla samhällsproblem. Allt ifrån  en urholkad välfärd till abetslöshetssiffror som pekat uppåt.  Att det kortet visat sig ha en baksida och inte fungerar är en annan femma.

Ett barn kan räkna ut att om skatten minskas radikalt kommer mindre resurser  att finnas till för vår gemensamma välfärd,skola,vård och äldreomsorg
Nej i Sverige är det idag på det viset  att det är den arbetslöses eget fel att hon/han  mister jobbet mitt en lågkonjunktur. Sjukdom ska vi bara inte tala om. Sjuka är inte sjuka utan arbetskygga om man får tro moderaterna. Då blir det logiskt att  de arbets­lösa och sjuka  är de som ska betala högst skatt. 

Tror Fredrik Reinfeldt och PR-folket hos moderaterna verkligen att folk inte tänker längre än näsan räcker? Vi har alla ögon att se med och ingen kan kan ha undgått att baksidan av skattesänkarkortet  är bl a större barngrupper, ökade köer i vården, högre egenavgifter och för många en  sämre löneutveckling. När olyckan är framme kan detdessutom  gå riktigt illa.

Jag säger bara -Bevara oss från ytterligare en mandatpriod med nyliberalerna i alliansregeringen!

Bloggat: M Moberg,

Media: AB1,2,3,4, DN1,2,3,SvD1,2,3,SR1,2

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,


Please follow and like us:

  9 comments for “Moderaterna ett enfrågeparti?

 1. T Lindholm
  17 augusti, 2013 at 19:16

  Att Lena Mellin skulle helt plötsligt börja tala om dagens arbetslöshet, FAS-3, sjukersättningar, utförsäljningar, utvisningar, bostadsbrist, och om den generella Nedmontering av Välfärdssamhället som Reinfeldt oc sysslar med, kan man vänta förgäves på till döddagar.
  Och att (M) har (SD) som ”säkerhet” , kan slutsatsen dras om vad som hände med genomförandet av det 5:te Jobbskatteavdraget, trotts att Reinfeldt gormade att inte på några villkor samarbeta med Sverigedemokraterna, i sitt Tal i Almedalen…
  Hoppas nu bara att folk inser detta, och Röstar bort Alliansen från Rosenbad 2014..!

 2. Olof
  18 augusti, 2013 at 11:50

  Hej,

  Alliansen har som du 38,5% och med det ingen majoritet. Skulle du kunna vara så vänlig att förklara vad du menar med följande mening “Vore detta valsiffror skulle ministären Reinfeldt fått ytterligare en mandatperiod”?

  Med vänlig hälsning,
  Olof

  • 18 augusti, 2013 at 12:26

   Jag menar att om det vore valsiffror håller jag det för troligt att sverigedemokraterna skulle backa upp Fredrik Reinfeldt.

   Efter ett riksdagsval är det talmannens uppgift att samtala med representanter för varje riksdagsparti för att på så sätt få fram en statsministerkandidat som riksdagen kan anta. Låt oss säga att resultatet av den rundfrågningen blir två kandiadater, Fredrik Reinfed och Stefan Löfvén. Det är nu upp till riksdagens ledamöter att trycka på ja/nej eller avstår knapparna.

   Vem tror Du sverigedemokraterna kommer att lägga sin röst på? Betänk att SD i flertalet omröstningar som varit blockskiljande har valt att stödja alliansen.

   Min slutsats är att alliansen skulle få majoritet med hjälp av SD:
   alliansen 38,5% + sverigedemokraterna 11,3% = 49,8% mot oppositionens 48,4%. Övriga fick 1,9%. De rösterna räknas bort och ska tillföras riksdaspartierna proportinellt till valresultatet.

   • 18 augusti, 2013 at 12:47

    Olof kanske inte läser tidningarna, så var inte för hård mot honom.. 😛

    • 18 augusti, 2013 at 13:09

     Det vet jag inget om. Det är inte förbjudet att fråga eller svara. Att SD kommer att stödja en borgerlig statsministerkandidat är en spekulation från min sida. De kan ju också välja att lägga ner sina röster för att på så sätt kunna agera tungan på vågen vid kommande omröstningar.

 3. Olof
  18 augusti, 2013 at 16:54

  Få hjälp av SD ja… precis… men då bör du skriva det rätt ut och inte bara komma med ett antagande. Däremot bra att du förtydligade det i kommentaren. SD har stöttat Alliansen i säkert 80% av fallen. Men du har kanske inte fått med dig att Reinfeldt, vid ett evt nederlag, har sagt han hellre ger bort makten till Löfven och oppositionen än samarbeta med SD? Så antagandet att SD skulle stryka Reinfeldts regering medhårs är lite väl opportunistisk. Eller vad tycker du själv?

  Jinge. Dags å komma ut ur skamvrån och göra din hemläxa 🙂

  • 18 augusti, 2013 at 17:28

   Sd har uttalat stöd för ett femte jobbskatteavdrag. Tror Du att Reinfeldt kommer att tacka nej och avstå avdraget?

   • Olof
    19 augusti, 2013 at 08:44

    Det vet bara han själv men han har varit väldigt tydlig med att han inte kommer samarbeta med SD. Så frågan är snarare om han kommer stå vid sitt ord, att inte ta i SD med tång. Vad tycker du då, ska Moderaterna samarbeta med SD för att få sitta kvar?

Comments are closed.