Mellanöstern nästa?

Efter partiledardebatten som inte blev någon debatt riktades allt ljus på Mona Sahlin. Motsättningar inom politiken var som bortblåsta igår och istället stod personen Mona Sahlin i centrum.

Snart kan hon hamna i hetluften igen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet kan Mona Sahlin vara på väg att utses till Socialistinternationalens särskilda sändebud i Israel-Palestinakonflikten

[column width=”45%” padding=”5%”]
 Efter den tragiska Mosa Mona-kampanjen och mobbningstämningen som även medierna deltagit i var det skönt att se det positiva bemötande Mona Sahlin fick både i kammaren och i media.

Efter att hela sitt liv ha ägnat sig åt politik avser nog inte Mona Sahlin att dra sig tillbaks in i skuggorna. Det är förmodligen många som står i dörröppningen och drar i henne. En person med ett helt vuxenliv på frontlinjen inom politiken har naturligtvis skapat ett enormt kontaktnät.
[/column]

[column width=”45%” padding=”5%”]
Blir Mona Sahlins nästa uppdrag sändebud i Mellanöstern?

Då hamnar hon i en korseld som överträffar den politiska ankdammen här hemma. En fredsprocess som slocknat och ett allt hårdare klimat för den palestinska befolkningen på ockuperade områden har skapat en ohållbar situation.

Kan Mona Sahlin påverka Israels ockupationspolitik när ingen annan lyckats? Det verkar vara en omöjlig uppgift.
[/column]

[end_columns]
Kartan säger mer än tusen ord.

RSS-filen vid länkning

Media: AB1 Ex DN Svd
Andra om , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments