Medlemsskap i Nato nästa steg?

Svensk alliansfrihet  bleknar alltmer.

För alliansen  är det inte tillfylles att Sverige är medlem i Natos partnerskap för fred utan nu ska svenska soldater också ingå i en så kallad insatsstyrka.

Sverige kommer att bli en del av Natos snabba insatsstyrka. Det skriver försvarsalliansen på sin hemsida.

Sverige får nu alltså klartecken att gå med i den snabbinsatsstyrka, NRF, som under Natos befäl ska kunna försvara medlemsländerna mot ett angrepp samt kunna sättas in på vilken plats i världen som helst. (DN)

 

Är agendan att  den svenska opinionen ett steg i taget ska vänja sig vid och godta ett fullvärdigt medlemsskap i Nato?

Moderaterna har  i sitt partiprogram en avsiktsförklaring om att man ska verka för en svensk anslutning till Nato.Vi har en utrikesminister som lobbade för USA:s invasion i Irak.  Svenska plan och piloter deltog i bombningen av Libyen. Två länder som bombats av Nato i demokratins namn och vars infrastruktur och kultur totalt raserats med inbördes strider om makten som följd. Är det den typen av stridshandlingar insatsstyrkan ska tränas för?

Redan beslutet om inköp av nya Jas-plan visade på att alliansen  bäddar för ett natomedlemsskap .

 Inköp av nya Jas-plan gör det tydligt att vi bygger en försvarsmakt som ökar förmågan att försvara andra, men samtidigt minskar resurserna till vårt eget territoriella försvar. För att garantera försvaret av Sverige krävs att vi går med i Nato, skriver Oscar Jonsson, säkerhetspolitisk analytiker. (SvD)

Och nu en insatsstyrka med svenskt deltagande i Natos regi. Vad nästa steg kan bli är inte så svårt att räkna ut. Stick i stäv med den svenska opinionen ett medlemsskap i Nato!?

Mer i media: DN123,SR1234, Svd123,SVT

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments