Manifestation mot vinster i välfärden.


När ska politikerna börja lyssna på folkviljan?

GP lät sifo undersöka inställningen till vinst i välfärden. Svaret blev som vid tidigare undersökningar  ett klart nej till vinster inom vård, skola och omsorg.

Det borde bli en av de stora valfrågorna vid valet 2014. Men det är inget de stora partierna önskar säger Karin Svanborg-Sjövall på näringslivets tankesmedja Timbro.

Socialdemokraterna fortsätter att tassa hack i häl med moderaterna och vågar inte sätta ned foten när det gäller vinster i välfärden. Det kan bli sossarnas fall. Visserligen har socialdemokratiska partiet lockat fler väjare i de senaste opinionsundersökningarna men det räcker knappast till en valseger. Sverigedemokraterna växer då de stora partiern slåss om mittenväljarna i storstäderna. Blir SD tungan på vågen kan Stefan Löfven känna sig låst på posten som statsminister.

För alla oss som ogillar vinster i välfärden finns bara två alternativ och det är att antingen rösta på vänsterpartiet som är det enda parti som säger nej till vinster i skola, vård och omsorg eller   att driva på andra partier att ta ställning mot mot vinstkarusellen.

Det är ju egentligen helt barockt att tillåta riskkaptalister att berika sig på våra skattepengar genom att skära ner på såväl material som bemanning med en försämrad välfärd som följd. Det är rent ut sagt åt skogen att elevers kunnande, de äldres omsorg och vår hälsa läggs i händerna på de som endast är ute efter att göra vinst på verksamheten.

Lördag den 21 september har vi chansen att visa vad vi tycker. Då har Välfärdskampanjen, en politiskt oberoende organisation utlyst en manfestation i en rad städer. I Göteborg är det samling på Gustav Adolfs torg kl 14:00

image

 

Folkkampanjens nationella hemsida

Media:Dn12, SR SVT, SvD1234 & Pepprat Rödrönt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

&n

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Bengt Silfverstrand
10 years ago

Jag kommer att vara på plats i Helsingborg, Stadsparken (biblioteket) kl. 13 på lördag 21/9
Se vidare: http://www.s-info.se/silfverstrand

trackback

[…] 16/9 Bilderblogg 19/9 Svenssonbloggen 19/9 Annarkia DN 23/8 FIB-Kulturfront 24/8 DN Debatt 23/8 DN 22/8 FIB-Kulturfront Youtube Local People […]

trackback

[…] Annarkia […]

trackback

[…] Läs mer: Röda Malmö1, 2, Kildén & Åsman, Internationalen1, 2, ETC, Fria, Annarkia, […]

trackback

[…] 16/9 Bilderblogg 19/9 Svenssonbloggen 19/9 Annarkia DN 23/8 FIB-Kulturfront 24/8 DN Debatt 23/8 DN 22/8 FIB-Kulturfront Youtube Local People […]