Manifestation mot rasism och nazism i Göteborg.

Många  hörsammade Marxistiska studenters kallelse till en manifestation mot rasism och nazism på Järntorget i Göteborg.

Förra veckan intog nazister Järntorget, delade ut flygblad och betedde sig hotfullt. Järntorget är ett torg som förknippas med arbetarrörelsen. Nazister på torget uppfattades som en ren provokation.

Flera tusentals hörsammade kallelsen till en antrasistisk manifestaton på Facebook och många mötte upp i det kyliga vädret under paroller som:

– Stoppa fascism och rasism!
– Inget utrymme för nazister i Göteborg!
– Järntorget tillhör oss!

¡NO PASARÁN! INGA NAZISTER PÅ VÅRA GATOR!

Flera organisationer deltog förutom  Marxistiska Studenter  bl a  Vänsterpartiet, Revolution, Socialistiska Partiet, Rättvisepartiet Socialisterna, Allt åt Alla, Feminister mot Soldiers of Odin, Göteborgs LS av SAC, Unga feminister Göteborg och Ung Vänster.

Jag minns min förvåning eller snarare avsmak då  NMR började synas på Östra Storgatan i Jönköping  för ett antal år sedan. Mitt i gatan, en gågata stod de med flaggor och flygblad. Jag gick fram och frågade vilka de var. NRM, oh my Good for det genom hjärnan. En våldsbenägen naziorganisation mitt i lördagskommersen i lilla Jönköping, då min hemstad.Backad snabbt vid svaret och gick därifrån. Kanske bäst så med tanke på vad som sägs ha hänt på Järntorget förra lördagen då en kvinna ifrågasatte nazisternas flygblad.

Jag önskar jag haft samma mod som den kvinnan. Det hjälper inte att knyta näven i fickan och backa för nazister.  Vi måste som marxistiska studenter bjuda motstånd och visa i fredliga former att vi är många många fler och markera:

¡NO PASARÁN! INGA NAZISTER PÅ VÅRA GATOR!

Foto: Annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments