Sol och kyla på Hisingen, dagens bild .

Intensiv morgonsol och kall morgon.

11-13 minusgrader i natt och fortfarande kallt i morse. Behalglig inomhustemperatur i sovrummet så jag klagar inte. Men hur klarar sig de som saknar tak över huvudet? Den råa luften som vi har i Göteborg gör att det känns betydligt kallare utomhus än vad termometern visar.

Nu på em har kylan gett vika och snö är på väg. Då gäller det att passa på. I veckan väntar det vanliga Göteborgsvädret med några plusgrader och regn. Ett väder jag aldrig kommer att vänja mig vid.

Så här års går tankarna till Jönköping, vår hemstad  under många år.  Visst fick vi en stimulerande nystart i Göteborg. Det var kul att kunna realisera drömmen om att återvända hit. Men, men Jönköping om vintern är vinter på riktigt. Kanske är det lägenheten vi saknar!?

Vi var medvetna om att vi gjorde ett neråtköp vad gäller bostad när vi flyttade tillbaks till framsidan men kunde i vår vildaste fantasi inte tänka oss att det skulle bli så illa.

Räckan med alla fel i vår nybyggda brf, som jag skrivit om tidigare, är åtgärdade med ett undantag. Tyvärr håller Inomhusvärmen inte måttet. Den värme vi betalar för har vi inte. Utan raggsockor, ullutstyrsel, en massa värmeljus och extra värmekällor fryser vi när temperaturen faller mot 2-3 plusgrader och under.

Foto: Annarkia
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Please follow and like us:

  6 comments for “Sol och kyla på Hisingen, dagens bild .

 1. Janna
  6 januari, 2017 at 19:53

  Vilken otur ni haft med er nya bostad. Tråkigt!

  • 7 januari, 2017 at 00:38

   Tyvärr är vi inte ensamma om att ha fått en “måndagslägenhet”.
   Bortsett från allt strul är det ett naturskönt område och trivsam stämning i huset. Nu hoppas vi på att värmen fixas och ger oss samma behagliga temperatur som många andra har i husen

 2. Anton
  7 januari, 2017 at 15:54

  Kom över till fastlandet!

  • 7 januari, 2017 at 16:05

   Tanken finns. Majorna eller Linné skulle kännas hemtamt alternativt tillbaks till Vätterutsikt om det blir något ledigt.

   • Anton
    8 januari, 2017 at 13:27

    “Bättre fly än illa fäkta”

 3. 8 januari, 2017 at 13:38

  Vill framhålla att HSB varit bra att ha att göra med. Kan tänka mig att de blev tagna på sängen första året med tanke på alla felanmälningar som strömmade in från vår brf.

Comments are closed.