Sol och kyla på Hisingen, dagens bild .

Intensiv morgonsol och kall morgon.

11-13 minusgrader i natt och fortfarande kallt i morse. Behalglig inomhustemperatur i sovrummet så jag klagar inte. Men hur klarar sig de som saknar tak över huvudet? Den råa luften som vi har i Göteborg gör att det känns betydligt kallare utomhus än vad termometern visar.

Nu på em har kylan gett vika och snö är på väg. Då gäller det att passa på. I veckan väntar det vanliga Göteborgsvädret med några plusgrader och regn. Ett väder jag aldrig kommer att vänja mig vid.

Så här års går tankarna till Jönköping, vår hemstad  under många år.  Visst fick vi en stimulerande nystart i Göteborg. Det var kul att kunna realisera drömmen om att återvända hit. Men, men Jönköping om vintern är vinter på riktigt. Kanske är det lägenheten vi saknar!?

Vi var medvetna om att vi gjorde ett neråtköp vad gäller bostad när vi flyttade tillbaks till framsidan men kunde i vår vildaste fantasi inte tänka oss att det skulle bli så illa.

Räckan med alla fel i vår nybyggda brf, som jag skrivit om tidigare, är åtgärdade med ett undantag. Tyvärr håller Inomhusvärmen inte måttet. Den värme vi betalar för har vi inte. Utan raggsockor, ullutstyrsel, en massa värmeljus och extra värmekällor fryser vi när temperaturen faller mot 2-3 plusgrader och under.

Foto: Annarkia
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Janna
Janna
7 years ago

Vilken otur ni haft med er nya bostad. Tråkigt!

Anton
Anton
7 years ago

Kom över till fastlandet!

Anton
Anton
7 years ago
Reply to  annarkia

”Bättre fly än illa fäkta”