Mäktig manifestation mot Deportationer och Reva i Göteborg.

En mäktig manifestation med mycket folk och gripande tal av människor som arbetar med papperslösa.

reva 004Flyktingpolitiken så som den hanteras idag kännetecknas av  allt annat än rättssäkerhet. Barnets bästa och barnets asylskäl läggs  allt för ofta åt sidan. Kvinnan som våldtagits av polisen i det land hon flytt från ifrågasätts. Var det verkligen poliser och varför anmälde Du inte överfallet till polisen är frågor som aldrig borde ställas till kvinnan som flytt för sitt liv. Den äldre damen som uppsöker Rosengrenska ( nätverk av medicinsk och vårdpersonal som hjälper gömda flyktingar ideellt) kom kanske för sent av rädsla för att gripas.

reva 015Berättelserna och exemplen över hur papperslösa flyktingar och asylsökande behandlas var många. Gemensamt för dem var att de visar att människors lika värde inte gäller när man är på flykt och valt Sverige som fristad.

Jag beundrar dessa modiga läkare   som tar kamp för flyktingars lika rättighet till sjukvård .  Våga reva 018vägra lyda är ett måste då människors rättssäkerhet och hälsa sätts på spel sa Henrya Asher , läkare och verksam vid Rosengrenska.

De poliser som deltar i Reva och genomsöker bussar, tunnelbana och andra platser och ägnar sig åt etnisk profilering borde sätta ner foten och säga – Det gör vi inte!    Vi har alltid ett personligt ansvar för våra handlingar.  Det duger inte att avsvära sig ansvar och hänvisa till att jag lyder bara order.

reva 012

När politiker säger att de inte kan lägga sig i hur myndigheter agerar och myndigheter hänvisar till direktiv då är en sjuk moster begravd.

Var ligger ansvaret  för den ras-och etniska profilering som pågår när  polisen jagar papperslösa? Vem bär ansvaret för att asylsökande får avslag och skickas tillbaks till en situation som innebär fara för hälsa och liv?
reva 022

 

Foto: Annarkia

Flyktingbloggen

Facebook

Media: P4 Göteborg, GP, AB12, SvD, SVT, Expr/GT, VK,HD, SVD123456, ETC123,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Annarkia […]

trackback

[…] lördag demonstrerar vi. Göteborg samlade förra helgen 400-800 personer mot REVA. Stockholm och Malmö ska nu i helgen samla […]

trackback

[…] lördag demonstrerar vi. Göteborg samlade förra helgen 400-800 personermot REVA. Stockholm och Malmö ska nu i helgen samla […]