M krattar manegen för SD.Kommer 2016 bli det år då dörren till de fina salongerna öppnas på vid gavel för ett rasistparti?

Det ser inte bättre ut. I Gävle har moderaterna gått i armkrok med sverigedemokraterna för att få majoritet och bestämma färdriktning. Det med tummen upp från Stockholm.

Med Anna  Kinberg Batra har moderaterna gjort en högersväng och ger klartecken till ett direkt samarbete med ett rasistparti med rötter i nazismen.En testballong  inför ett ett eventuellt kommande nyval/nästa riksdagsval och ett steg för att kratta manegen för Jimmy Åkessons och hans vapenbröder.

Anledningen till att hålla SD utanför politiskt inflytande är att det är ett rasistiskt parti med en radikal agenda och rötterna i nazismen. Partiet har ledande företrädare som gång efter gång uttalar sig oacceptabelt om människor med utländsk bakgrund. Björn Söder, Sveriges andre vice talman, tycker inte att judar kan vara riktiga svenskar.
I valrörelsen var Fredrik Reinfeldt tydlig. Han tänkte inte regera Sverige med stöd av SD. Detta var vad han lovade alla dem som röstade på Moderaterna.
Frågan är om det gäller längre?
Inte i Gävle i alla fall.(AB)

Är det vad vi har att vänta? Ett blågult Sverige med hårda nypor där alla inte har samma värde. En fortsättning på Alliansens nyliberala politik med en välfärd nedmonterad till max där de med tjocka plånböcker och nu också rätt kulturtillhörighet går före?En rejäl högersväng som i Ungern, Polen och Frankrike?

När ska Stefan Löfven och socialdemokraterna sluta stoppa huvudet i sanden,  öppna ögonen och kavla upp ärmarna? Socialdemokraterna är trots tillbakagång i opinionen fortfarande Sveriges största parti. Kommer S att inse faran, sluta snegla på medelklassen och ta sitt ansvar för en annan färdriktning? Vem annars kan göra det?

Andra om , , , , , , , , ,Please follow and like us:

  4 comments for “M krattar manegen för SD.

 1. Mia
  29 december, 2015 at 21:41

  Bra uttryckt för mångas tankar, tror jag.

 2. 30 december, 2015 at 13:50

  Jag håller med dig i det du skriver. Själv tänker jag på DÖ som kanske var den minst dåliga av olika tillgängliga lösningar vid tidpunkten för ett år sedan. Men det var en kortsiktig lösning. Kanske hade det trots allt varit bäst med ett nyval där S tagit matchen ordentligt med SD och med pedagogisk argumentation försökt påverka opinionen. Nu är den matchen framflyttad till 2018 där S går in i ringen och möter ett ännu starkare SD. Den matchen kan sluta på vilket fasansfullt sätt som helst.

  • 30 december, 2015 at 16:52

   Bävar för vad som kan hända.

Comments are closed.