Lögnen som villospår.

I nio av 10 fall har Sverigedemokraterna röstat med alliansen i riksdagen.  Inget konstigt att en minoritetsregering måste få stöd för att få igenom sina förslag. På samma sätt är det med den rödgröna oppositionen.Ingendera har egen majoritet.

När Sverigedemokraterna nu har samma ståndpunkt som de rödgröna  när det gäller arbetslöshetsförsäkringen blir det ett ramaskri från moderater på nätet.. När jag blev varse att det på Twitter spreds   ett rykte om att Ylva Johansson skulle ha bjudit in Sverigedemokraterna till samarbete kollade jag mitt eget flöde.  Där var kemiskt fritt från den ryktesspridningen.

Vad gäller ryktesspridningen på nätet tillbakavisas påståendena om samtal och samarbete mellan de rödgröna och sverigedemokraterna.

Sällström(sd)  ska istället ha blivit upplyst direkt av Ylva Johansson att han inte var välkommen att diskutera saken med dem.

– Vi har inte och kommer aldrig att ha något samarbete med Sverigedemokraterna. Han var inte välkommen på mitt rum, säger Ylva Johansson. AB

På twitter säger Sällström från SD

SvenSallstrom Sven-Olof Sällström
Det här med att vi ska ha förhandlat med S,V,MP som @hanifbali påstår. Det stämmer inte! Jag redovisade SDståndpunkt, lämnade sedan. #svpol

Varför använda lögnen som vapen för att dölja det faktum att den politik som alliansen för har lett till  ökande arbetslöshet och stora problem för de som drabbats på grund av försämringarna i a-kassan.

Vad handlar  då sakfrågan om?

De rödgröna vill ge de deltidsarbetslösa en generösare a-kassa och får stöd av forskare

En mer generös a-kassa för deltidsarbetslösa skulle göra det mer attraktivt för heltidsarbetslösa att ta ett deltidsjobb, sade Bertil Holmlund när förslaget lades fram i januari.

De rödgröna vill också ge arbetslösa chansen att slippa bryta sociala band genom att införa den gamla 100 – dagarsregeln, som ger den arbetslöse rätt att under de första 100 dagarna söka jobb i sitt eget yrke och i sitt närområde. Sverigedemokraterna stöder de förslagen. Ännu ett nederlag i riksdagen väntar minoritetsregeringen..

Lästips: Dags att köpa egen räls och sjukförsäkring, Ilsemarie

Media: SR, GP, SvD12 AB, SVT,

Bloggat;  P Högberg, P Johansson, M Moberg
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Bengt Wallin
13 years ago

Faktum kvarstår. SD och högerpartiet Moderaterna finns på samma kant. Inte konstigt att SD för det mesta röstar med den Moderata regeringen.