Löfven kung i mittens rike?

Så kom det då det vi redan anat. Svart på vitt och rakt ut i rutan. Löfvens avsikt att parkera sig i mitten. Flirten med allianspartierna.

Stefan Löfven deklarerar i en debattartikel i Dagens Nyheter att han kan tänka sig att samarbeta med vilket parti som helst, även allianspartier undantagen är sverigedemokraterna. Han kallar det att ta ansvar i ett eventuellt svårt parlamentariskt läge efter valet.
S_kruka-300x272Hur socialdemokraterna kan tänkas dela ministerposter med partier som under två mandatperioder varit med om att riva ner den gemensamma välfärden är inte att ta ansvar. Men inte oväntat.

Vi är många som ställt oss frågan hur sossarna har tänkt sig att trygga välfärden utan att röra jobbskatteavdragen eller förbjuda vinster i välfärden. Ska inviterna till samarbete med allianspartier tolkas som att det har sossarna aldrig tänkt göra?

Illustration: Erik-Rune

Media: DN,1,2,3,4,5,6,7,8, SvD,1,2,3,4, AB,1,2,3,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Morgan
Morgan
10 years ago

Om dagens opinionssiffror blir ungefär desamma i valet är det ett taktiskt snilledrag. Löven kan splittra upp alliansen, fp och c offrar gärna alliansen för regeringstaburetter. Löven blir vidare av med Vänsterpartiet vilket lugnar priviligierade grupper ur mellanskiktet. Stora delar av näringslivet uppskattar i tysthet Lövens initiativ. En socialdemokratiskt dominerad regering är prio ett, särskilt bland storföretagen. Sammanfattningsvis är Lövens utspel en logisk konsekvens av socialdemokratins rättning mittåt.

Mikael Hägne
10 years ago

Bara att vänta ut (s)-gräsrötternas syn på det hela när opinionsmätningarna kommer in närmaste tiden. Har en känsla att (s)-ledningen biter sig i tummen, med allt strategitänk. Det är inte bara liberala väljare i (s) som är ombytliga.

trackback

[…] Bloggat: Ulf Bjereld, Schlaug, Bilderblogg, Annarkia […]