Löfven kung i mittens rike?

Så kom det då det vi redan anat. Svart på vitt och rakt ut i rutan. Löfvens avsikt att parkera sig i mitten. Flirten med allianspartierna.

Stefan Löfven deklarerar i en debattartikel i Dagens Nyheter att han kan tänka sig att samarbeta med vilket parti som helst, även allianspartier undantagen är sverigedemokraterna. Han kallar det att ta ansvar i ett eventuellt svårt parlamentariskt läge efter valet.
S_kruka-300x272Hur socialdemokraterna kan tänkas dela ministerposter med partier som under två mandatperioder varit med om att riva ner den gemensamma välfärden är inte att ta ansvar. Men inte oväntat.

Vi är många som ställt oss frågan hur sossarna har tänkt sig att trygga välfärden utan att röra jobbskatteavdragen eller förbjuda vinster i välfärden. Ska inviterna till samarbete med allianspartier tolkas som att det har sossarna aldrig tänkt göra?

Illustration: Erik-Rune

Media: DN,1,2,3,4,5,6,7,8, SvD,1,2,3,4, AB,1,2,3,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Please follow and like us:

  5 comments for “Löfven kung i mittens rike?

 1. Morgan
  8 november, 2013 at 19:00

  Om dagens opinionssiffror blir ungefär desamma i valet är det ett taktiskt snilledrag. Löven kan splittra upp alliansen, fp och c offrar gärna alliansen för regeringstaburetter. Löven blir vidare av med Vänsterpartiet vilket lugnar priviligierade grupper ur mellanskiktet. Stora delar av näringslivet uppskattar i tysthet Lövens initiativ. En socialdemokratiskt dominerad regering är prio ett, särskilt bland storföretagen. Sammanfattningsvis är Lövens utspel en logisk konsekvens av socialdemokratins rättning mittåt.

  • 9 november, 2013 at 16:48

   Politik som reducera till taktik är dömd att gå under.

 2. 9 november, 2013 at 15:40

  Bara att vänta ut (s)-gräsrötternas syn på det hela när opinionsmätningarna kommer in närmaste tiden. Har en känsla att (s)-ledningen biter sig i tummen, med allt strategitänk. Det är inte bara liberala väljare i (s) som är ombytliga.

  • 9 november, 2013 at 16:45

   Claes Borgström lämnar (S) och går med i (V). Känner inte igen sig i högervridningen enligt Aftonbladet. Vem följer efter?

Comments are closed.