Ljuset i tunneln?

Med vänsterpartiets kongress och val av ny ordförande blev politik spännande igen.

Efter två mandatperioder med Reinfeldts allians, socialdemokratins  väg bort från gamla ideal med siktet inställt på  ett moderaterna light med halvt Rutavdrag och ett vingligt miljöparti blev nytändningen för vänsterpartiet  ett ljus i   det mörker som uppstått i svensk politik.

Följande citat sätter pricken över i:

Om klimatet hade varit en bank så hade det varit räddat nu.(J Sjöstedt)

Den frihet som gynnar några på andras bekostnad är inte värt namnet!  Vad Jonas Sjöstedt  visade idag var en berättelse att känna igen sig i och en vision om ett mer rättvist och jämlikt samhälle såväl nationellt som internationellt.

När nu vänsterpartiet vässat klorna kanske, kanske en vassare och mer tydlig socialdemokrati står på tur. En nödvändighet för att välta den allians som   sålt ut Sverige och monterat ned välfärden bit för bit med oppositionen som passiva åskådare. Ljuset i tunneln börjar skymta och långt därborta syns en knuten näve och början på en oppositionen att tala om sig.

Lästips: Birger Schlaug, Nu vässar media knivarna

Media: Svd 1, Svd 2, Svd3 , Svd4, Svd5 , Dn 1, Dn 2, Gp, Hd, Ex1 , Ex2, Ab1, Ab2, Ab3,  Ab4

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Karpstryparn
Karpstryparn
12 years ago

Sjöstedt har ju sagt att han ska ta debatten med SD, det blir i så fall intressant att se om han kan vara seriös och saklig. För det kunde ju inte Lars Ohly, blir som sagt intressant att se om Sjöstedt gör en Ohly-are. Med tanke på att han verkar vara lika okunnig som Ohly är så….