Hårdare tag mot våldet hjälper det ?

Ilmar Reepalu, Malmös starke man vill möta våldet med en kriskommission bestående av polis, åklagare och domstolsverk. Hårdare och effektivare tag för att lagföra de de som begår de grova våldsbrotten hjälper det?

När framtidstron försvinner i arbetslöshetens spår och den enda identiteten som  finns kvar är gängets borde man fundera över hur man bäst stöder de ungdomar som hamnat i samhällets utkanter. Vika alternativ finns? Stängda fritidsgårdar och ökad förslumning åtgärdas inte av tuffare tag. Samhället glider isär och fler hamnar i fattigdomsfällan inte bara i Malmö. Det är så det ser ut i dagens Sverige. Ökade klyftor och barnfattigdom kan ingen polis eller åklagare i världen göra något åt.  vad som behövs är en politik som skapar jobb och som ger ungdomar framtidstron tillbaks.

Med Öresundsbron har tillgängligheten till vapen ökat, en samhällsförändring som borde ha satt spår i ökad polistäthet och verksamhet från tullens sida.  Några spår av sådana insatser har inte synts till. Ilmar Reepalu  vill att Beatrice Ask tar sitt ansvar och tillsätter en kriskommission.  Frågan är om Beatrice Ask  bryr sig om en socialdemokratiskt styrd kommun?

Splittra gängen och ge ett alternativ till gängidentiteten kräver mer än hårdare tag och fler poliser. Regeringens passivitet när det gäller såväl den ökande ungdomsarbetslösheten, barnfattigdomen och situationen i Malmö är beklämmande.

Media:  ex123 ab1 dn sr svd1 2

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Martin
Martin
12 years ago

Fängelse är en ganska dålig arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Något jag inte tror jag behöver förklara mer ingående.