Lånade förslag och handlingskraft?

De fyra partiledarna i alliansen har bråda dagar. Inför Anders Borgs vandring från Rosenbad till riksdagshuset med höstbudgeten dinglande i handen far partiledarna land och rike runt och lovar guld och gröna skogar.

Många är vi som gnuggar ögon och öron då vi hör Reinfeldt redogöra för förslag som Håkan Juh0lt presenterat. Njaa inte helt fullt ut då. Kalkelpapperet tog kan ske slut eller snarare  lägger de sig nära men inte ända fram. Det kallas för triangulering när man knycker motståndarnas förslag och gör om till sina eller sätter egen stämpel på. Eller är det möjligen så att när moderaterna låtsas svänga vänster så har socialdemokraterna gått åt motsatt riktning och kvar har vi två stora partier som i mångt och mycket talar med samma tunga?Till viss del en sanning men låt oss inte blunda för att när moderaterna och deras kompisar i regeringen tar på sig arbetskläder har de hittills haft finkläderna på vädring för att snabbt kränga på sig dem igen.

Några miljoner till förorter som brottas med arbetslöshet och misär vilken nytta gör de i det långa loppet? Inte har de råd att köpa läxhjälp till sina ungar trots Rutavdrag. Hur blir det med satsningen som utlovas till vuxenutbildning och Högskola när det tidigare skurits ner. Hur går den ekvationen ihop? Blir det ett minus i slutänden eller möjligen +/- noll?Satsning på järnvägen men inte en krona nästa år. Vad blir nästa station för alliansen och vilket av Löfvens förslag kommer då upp på bordet? En satsning på innovationsteknologi må hända?

Politik börjar bli förfärligt trist. En orsak är den pågående medialiseringen av politiken som går hand i hand med politikers makthunger. En annan är att politik idag handlar om marknadsföring och mediestrategi för att skapa dimridåer och slå blå dunster i väljarnas ögon.

Varför klaga om alliansen nu vill genomföra delar av oppositionens förslag? Om man ska våga dra slutsatser av det som förevarit kommer privatiseringen fortgå tills allt offentligt reats ut och välfärden minskat till det absolut nödvändiga.  Lite skattesänkningar så lönerna kan hållas nere klagar ju inte någon på i det läget? Vad som blir kvar i plånboken när egenavgifter och nya försäkringar tecknats , den dagen den sorgen.  Sjuk blir ju ingen som vill göra rätt för sig och inte arbetslös heller för den delen.

Tror nog att det  budskapet som trimmats in från alliansen tjänat sitt syfte och att de fyras gäng får stå där med lång näsa efter nästa val. Allt går inte att säljas med mördande reklam.Eller vad tror Du?


Illustration: Erik-Rune

Media: AB1, 2, DN1, 2, SvD1, 2 SVT, SR 1, 2, Västerbottens folkblad, UNT, ST Press, Sydsv, Norran,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Lånade förslag och handlingskraft? […]