Korkad eller kallhamrad?

Har Ulf Kristersson aldrig varit utanför den sfär han själv tillhör?

ukSkicka ut socialministern   på praktik på verkstadsgolvet och i hemvården, två yrken som med hård belastning och dålig arbetsmiljö som  kan orsaka förslitnings- och belastningsskador. Inte under en dag eller månad utan minst ett par år.

Kristerssons syn är lika kristallklar som cynisk. Drabbas Du av förslitna axlar eller knän har du dig själv att skylla. Hur ska man annars tolka följande uttalande i TV4

Man har ett ansvar att hålla sig i fysisk trim. I vissa jobb ingår det som en del av jobbet att hålla sig i trim. Andra tvingas fysiskt tänka på det, hur ska jag hålla mig i fysisk form?

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson svar till alla som oroar sig för höjd pensionsålder ligger
helt i linje med alliansens syn på sjuka och arbetslösa. De har sig själva att skylla. Håll dig i trim då orkar Du till 66! Vilken brist på kunskap och empati den mannen har. Ingen som helst förståelse för att människor möjligheter att pensionera sig hänger ihp med vilket slags jobb man har.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Per-Anders
11 years ago

Visst, alla har vi ett ansvar att motionera och försöka undvika de hälsofaror vi har inflytande över. Exempelvis rökning och skadlig föda i för stora mängder. Men precis som du påpekar så ”glömmer” Ulf Kristersson bort (klassrelaterade) fysiska och psykiska skador som orsakas av arbetslivet. Kristersson säger att vi har ett eget ansvar att hålla oss i trim. Jag menar att vi har ett ansvar att rösta bort honom (och hans Allianskollegor) från makten i nästa val.

T Lindholm
T Lindholm
11 years ago

Ulf Kristersson saknar all form om vetskap och insikt, om hur en Människokropp ”reagerar” efter att den utsatts för långvarig tung belastning vid Arbete.

Det finns tydligen inte i Ulf Kristerssons Värld, att det finns Arbeten som har en tendens, som gör att Kroppen slits ner. Det är en Naturlag..!

Mia
Mia
11 years ago

Ett samhällssystem ska ju vara till för alla. Som vi alla vet så har vi väldigt olika förutsättningar. Många är friska i massor med år, medan andra drabbas av sjukdom. Inget man väljer. Jag instämmer i dina tankar om nämnde Kristersson, kanske beror det på okunskap och arrogans. I så fall är det väldigt olyckligt att han utnämnts som minister för ett så viktigt område som socialförsäkringsminister.

Dangerous Beans
Dangerous Beans
11 years ago
Reply to  Mia

Det är inte olyckligt. Det är mycket medvetet av Allianzen. De behövde en jävla skitstövel på posten för att kunna rasera socialförsäkringssystemen, vilket de ju också har gjort. Men jag tror att medelborgaren tycker att Kristersson verkar vara en resonabel karl – so what’s the problem…?

trackback

[…] Kristerssons syn är lika kristallklar som cynisk. […]