Juholt i Uddevalla.

Omval i Västra Götaland fick storfrämmande.

Först på plan var statsminister Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. När han med sällskap åkte hem kom socialdemokraternas partiledare Håkan  Juholt och Tommy Waidelich.  Inget möte mellan de två där inte. Juholts inbjudan till debatt avvisades  av Reinfeldt. Man kan ju ju undra varför?

Idag är jag i Jönköping men vistas annars så här års i norra Bohuslän. Missade chansen att se och höra Håkan Juholt live i Uddevalla. Blir därför hänvisad till traktens tidning Bohusläningen. Juholt möttes av en stor publik men avstod att ha någon mening om den heta frågan om var akutsjukvården ska vara placerad.

Juholt är inte främmande för privata vårdalternativ, som ett komplement, men motsätter sig all form av utförsäljning av sjukhus.
– I dag har 400 000 människor tappat tron på sjukvården och köpt sig en privat sjukvårdsförsäkring. Vården har blivit en del av marknaden. På vissa sjukhus har man separata väntrum för privatpatienter men de träffar samma doktor som vi andra. Det är dags att sluta se vården som en tärande sektor, den är närande, och ett fundament för fortsatt tillväxt. (Bohusläningen)

Juholt vill anslå mer pengar till sjukvården och påpekade

Jag har inget generellt emot privata alternativ till det offentliga, men jag ser ju hur vår gemensamma sjukvård  åderlåts på resurser år efter år eftersom skattesänkningar varit viktigare. Och därför går personalen på knäna och köerna kan också växa, säger Håkan Juholt.(SR)

Hur Juholt tänker när han säger sig vara för privata vårdalternativ men mot utförsäljning av sjukhus framgår inte. Ett ställningstagande som haltar.  Privata vårdalternativ urholkar den offentliga sjukvården och skapar köer för de som inte har råd att söka privat. De med tunn plånbok får bita ihop och snällt vänta på sin tur om den nu överhuvudtaget kommer medan andra med tjockare plånbok  springer före kön.


Bloggat: Martin Moberg, Jinge

Media: SR, Ex 12, Di, GT, AB123, GP, DN, SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments