Islamofobin det dominerande rasistiska hotet i Sverige.

Guillou skriver det som många tänkt men avstått ifrån att skriva.

Så starkt är hotet att oförskyllt  bli kallad antisemitism att censurknappen akitveras. Guillou väntar sig upprördhet och ”avgrundsvrål” bland liberaler och konservativa då han dristar sig att påpeka att islamofobin är det rasistiska hot som dominerar i Sverige idag.

as

Efter att mer än ett dussin moskéer i Sverige utsatts för mordbrand och andra attentat har polismakten beslutat att ta till exceptionella krafttag.

Man har posterat stridsutrustade specialpoliser med särskilt häftiga tyska kulsprutepistoler utanför landets synagogor och judiska skolor.

Samtidigt dånar en våldsamt aggressiv debatt på landets liberala ledarsidor om antisemitismen i Sverige. Inte, således, om den dominerande formen av svensk rasism som riktar sig mot araber och muslimer.

Nu, mina damer och herrar, träder vi in i den svenska politiska debattens helvetesrum. Ty varje försök att analysera eller förstå mekanismerna bakom denna uppochnedvända ordning utlöser traditionellt nya avgrundsvrål från liberalerna.

För dem, som vill framställa Sverige som ett antisemitiskt snarare än islamofobiskt land, är varje lögn och överdrift ett av det höga ändamålet helgat medel.

[…] (AB)

Enligt Forum för Levande Historia som under en rad år publicerat en så kallad intoleransrapport stämmer Guillous konstaterande att det är islamofobin som dominerar i Sverige i dag.
Vad jag inte kan förstå är varför man inte kan ha två tankar i huvudet samtidigt. Vad jag menar är att islamofobin måste uppmärksammas och bekämpas på samma sätt som antisemitismen.

Man måste ju kunna spela piano med båda händerna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , & Svensson & FFLH

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Vad jag menar är att alla hatbrott oavsett motiv måste uppmärksammas och  bekämpas på samma sätt. […]