Invasion av Syrien nära?


USA tänker stationera sex hangarfartyg i Asien och släpper satellitbilder över Syrien.

I kväll anländer USA:s utrikesminister Hillary Clinton till Stockholm. Samtalen kommer   att fokuseras på Syrien. Samtidigt släpper USA satellitbilder över det område varifrån det rapporterats om brutala massakrer på civila

USA släpper satellitbilder över påstådda massgravar
Ska ha använts efter massakern i al-Hula Fotografier som sägs vara bevis för massgravar och attacker mot civila i Syrien lades ut på den amerikanska regeringens hemsida på fredagen. (Svt)

Stämmer uppgifterna om att Syriens president ligger bakom de brutala morden på civila är det tiden att omvärlden agerar. Då krävs mer än fördömanden.

Vad som händer i Syrien är svårt att bedöma då uppgifter om vem som ligger bakom  går isär. Tidningar som Dagens Nyheter och Aftonbladet har gjort ett klart ställningstagande och bedömt uppgifterna om Assads ansvar som trovärdiga. Sveriges television  talar om” påstådda massgravar” medan Aftonbladet väljer en annan rubrik:

Beviset: Här är massgravarna
Nya satellitbilderna avslöjar spårens efter regimens massakrer (AB)

Inför USA:s intervention i kriget mellan Irak och Kuwait spreds uppgifter om irakiska soldater som stängt av kuvöser något som senare visade sig vara en propagandalögn.  Den USA-ledda invasionen av Irak motiverades med  att landet hade massförstörelsevapen.  Men det som då var lögn och propaganda är kanske nu dagens sanning. I krig offras ofta sanningen och hur man än vänder och vrider på det är är det i slutänden  alltid civilbefolkningen som får betala det högsta priset. Bara i natt tog sig 400 flyktingar från Syrien till Turkiet.

 Faktum kvarstår att civilbefolkningen får betala priset för den maktkamp som pågår.  Det tycks dessutom som om den maktkampen är ett slags ställföreträdande krig mellan områdets två stormakter, Iran som stöder Assadregimen och Saudiarabien som backar upp oppositionen.

Den arabiska våren har en lång väg att gå innan den omvandlas till sommar. Ett steg i den riktningen är trots allt att Mubarak fd president i Egypten dömts för mord av demonstranter under upproret och får sitta i fängelse livet ut. 


Andra om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
elias
elias
12 years ago

jag ber folk att ifråga sätta läget innan dom för talan om rätt och fel och dömer det syriska folket till usas o israels händer.dessa patetiska propagandan som pågår om hur assads mördar sina egna eller hur irak hade massförstöresevapen när dom några år innan gav dom vapen och sände ut dom för att kriga för dreas intressen Hur kommer det sig att USA alltid lyckas få med sig alla andra länder fn att baka upp dess intressen vore sig rätt eller fel ?

det finns många bra exempel på hur USA ”fakta” visar sig helt fel i efterhand men fel för vem ? inte för amerikanarna
och vi kanske inte drabbas av att ha haft fel åsikt men någon kommer att drabbas för våra misstag eller usas propaganda som vi tror på, så snälla folk vakna. det så martyrer blir till när folk förlorar sin närmaste i ett propaganda krig och det är inte konstig att folk börjar spränga sig här i Sverige allt på grund av politikernas uppassning tills usa s politiks intressen israel och Usa borde dömas för folkmord men vem ska kunna döma dom för alla mord som pågår världen över, det ligger inte i någons intressen att göra därför fortsätter sagan till 3 världskriget där vår planet också kan försvinna