Inget barn ska dö på Medelhavet …

Hur mycket är en människa värd?

Frågan ställs av Mattias Hagberg med tanke på den flyktingkatastrof som utspelar sig på Medelhavet:

Våra företrädare i EU kan förhindra de katastrofer vi nu ser upprepas gång på gång. Det finns resurser för att göra Medelhavet säkert. Det finns resurser för att öppna lagliga vägar från Nordafrika och Mellanöstern till vår kontinent. Det finns resurser för att riva Fort Europa. Men uppenbarligen är det många makthavare som menar att sådana åtgärder är för dyra. Det handlar om politiker och tjänstemän som väger människoliv mot ekonomi, politiker och tjänstemän som i praktiken säger att vissa människor inte är lika mycket värda som andra.(GP)

Rädda Barnen skriver:

”Människor som flyr krig och terror riskerar allt för att komma till Europa.
Desperata familjers enda val är i många fall att ge sig ut på livsfarliga resor över Medelhavet i överfyllda båtar. Alla kommer inte fram.Barn dör. Medan Europa ser på.
[…]
Skriv på Inget barn ska dö på Medelhavet HÄR.

Jag skäms för att tillhöra ett EU som bara ser till sig själv, ett EU som inte bejakar alla människors lika värde, ett EU som böjer sig för högröstade populistiska högerkrafters främlingsrädsla och rasism. EU har råd. Det finns resurser för att riva Fort Europa och skapa en människovänlig och säker flyktingpolitik.

Jag säger som Malin Björk, EU-parlamentariker (V):

Historien kommer att döma oss! Frågan är hur?

imageDag 53 i #blogg100
Andra om , , , , , , , ,Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments