Hur ser Obamas rättvisa ut?

Amerikanska ambassader måltavla för protester  mot den antimuslimska filmen ”Innocence of muslims”.

Bakom protesterna som började  i Benghazi tycks fundamentalistiska högerextrema våldsverkare så kallade salafister, som nyttjar filmen som förevändning för att flytta fram sina positioner i Libyen och Egypten. Det är en grov generalisering att beskriva demonstrationerna som muslimers vrede över att profeten Mohammed skändas i en film. Salam Karam, journalist  menar att i länder som Egypten och Libyen pågår idag en maktkamp mellan två olika ”trender inom islam”, en mer moderat och en fundamentalistisk.

Aftonbladet informerar om att

USA skickar två jagare till Libyens kust efter attacken på det amerikanska konsulatet i Benghazi då USA:s ambassadör i Libyen och tre av hans landsmän dödades.

Inget sägs om de libyer som samtidigt dog i attacken. Märkligt!

Med tanke på hur det så kallade kriget mot terrorism utvecklats med hundratusentals döda i Irak, alla civila offer i Afghanistan och Pakistan efter amerikanska drönarattacker mot presumtiva terrorister kan man undra vad president Obama egentligen avser när han säger att ”rättvisa ” ska skipas samtidigt som han aviserar att stridsflyg, krigsfartyg och marinkårssoldater skickats till Libyen

  Vi kommer inte att vackla i vårt åtagande för att se till att rättvisa skipas för denna fruktansvärda handling. Och vi ska inte göra några misstag, rättvisa ska skipas, sade president Barack Obama till CNN.

Nu sprider sig protesterna som en löpeld och samtidigt som amerikansk trupp är på väg till Libyen för att skapa rättvisa. En gnista kan tända en prärieband .  Det här kan sluta riktigt, riktigt illa.

Bloggat :Jinge, Svensson


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,   , ,    , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
denise
denise
11 years ago

tycker det är hemskt att de hela tiden skriver att amerikaner dött, men alla andra som dött då är de inte lika värda??? Å nu skriver de att de tror att allt va uppgjort haha. okeeeej men när vi trodde 11 sep va uppgjort ville de tysta ner alla.
Jag vet inte hur många miljoner människor amerikaner har dödat i mellanöstern. Kommit till våra länder å bara dödat massa barn.
Vi muslimer kommer alltid att försvara våran religion. Man behöver inte bruka våld. men folk måste respektera andra. när man gör en sådan film så är det just denna reaktionen som usa vill ha, å de borde man inte ge dem för de vill bara skapa mer hat i islam.
De synd vi alla är människor å alla lika värda…

trackback

[…] Hur ser Obamas rättvisa ut? […]