HSB koloss på lerfötter- en never ending story …

Trodde det var klart nu. Med alla byggfel och att allt rättats till. Men ack vad jag bedrog mig.

fönsterlistenSenast i raden av byggfel är ett otätt fönster. Ett fabrikationsfel på ett fönster som vetter mot sydost. Det är därifrån det blåser och smattrar regn på rutan.  En list saknas på ena långsidan. Undra på att de var kallt i det rummet i vintras!Det är ett högt fönster som går från golv till tak.

Anmälde det otäta fönstret efter alla konstens regler  i mitten av augusti. Upprepade anmälan i början av september. Inget händer. Snart börjar höststormarna och göteborgsregnet.

Kanske det ska vara så på ena långsidan funderade jag och ringde på hos grannen under. Nej där har fönstret   lister  på varje långsida.

Ni som följer bloggen vet vid det här laget att byggfelen i vår lägenhet staplats på varandra. Tre elfel, läckage i ventilationsanläggningen, etcetcetc och nu ett otätt fönster. För att inte glömma temperaturen som var alldeles för låg och debaclet innan det ändrades.

Det är tredje gången vi flyttar in i nybyggt och har aldrig tidigare varit med om något liknande. Fel kan uppstå men sättet att hantera det måste vara godtagbart.   En riktig koloss på lerfötter Det är min bild av HSB efter året med ny lägenhet i ett HSB-hus.

En fråga vi ställer oss är vad besiktnngsmannen egentligen sysslat med. Vi är inte de enda som har drabbats av byggfel av allvarligare slag.

Problemet idag är jakten på minuter, stressen som leder till slarv och fusk.Dessutom anses  ansvarsfrågan inte alltid självklar på grund av mängden av underleverantörer. Byggherren i detta fall HSB är trots allt den som  måste ikläda sig allt ansvar och se till att Skanska som är huvudentreprenör får tummen ur och ser till att byggfel åtgärdas.

Rättelse: 3+1?=4 elfel
Handdukstorken i badrummet hängde på trekvart med blottade elkablar när vi kom hem från landet i augusti. Det åtgärdades samma dag av elfirman. Gott så.

Foto: Annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
10 years ago

Tar det aldrig slut? Fy sjutton så tråkigt för er.

Anton
Anton
10 years ago

Hur har det avlöpt? Är fönstret fixat?