HSB koloss på lerfötter- en never ending story …

Trodde det var klart nu. Med alla byggfel och att allt rättats till. Men ack vad jag bedrog mig.

fönsterlistenSenast i raden av byggfel är ett otätt fönster. Ett fabrikationsfel på ett fönster som vetter mot sydost. Det är därifrån det blåser och smattrar regn på rutan.  En list saknas på ena långsidan. Undra på att de var kallt i det rummet i vintras!Det är ett högt fönster som går från golv till tak.

Anmälde det otäta fönstret efter alla konstens regler  i mitten av augusti. Upprepade anmälan i början av september. Inget händer. Snart börjar höststormarna och göteborgsregnet.

Kanske det ska vara så på ena långsidan funderade jag och ringde på hos grannen under. Nej där har fönstret   lister  på varje långsida.

Ni som följer bloggen vet vid det här laget att byggfelen i vår lägenhet staplats på varandra. Tre elfel, läckage i ventilationsanläggningen, etcetcetc och nu ett otätt fönster. För att inte glömma temperaturen som var alldeles för låg och debaclet innan det ändrades.

Det är tredje gången vi flyttar in i nybyggt och har aldrig tidigare varit med om något liknande. Fel kan uppstå men sättet att hantera det måste vara godtagbart.   En riktig koloss på lerfötter Det är min bild av HSB efter året med ny lägenhet i ett HSB-hus.

En fråga vi ställer oss är vad besiktnngsmannen egentligen sysslat med. Vi är inte de enda som har drabbats av byggfel av allvarligare slag.

Problemet idag är jakten på minuter, stressen som leder till slarv och fusk.Dessutom anses  ansvarsfrågan inte alltid självklar på grund av mängden av underleverantörer. Byggherren i detta fall HSB är trots allt den som  måste ikläda sig allt ansvar och se till att Skanska som är huvudentreprenör får tummen ur och ser till att byggfel åtgärdas.

Rättelse: 3+1?=4 elfel
Handdukstorken i badrummet hängde på trekvart med blottade elkablar när vi kom hem från landet i augusti. Det åtgärdades samma dag av elfirman. Gott så.

Foto: Annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Tweet 20

  5 comments for “HSB koloss på lerfötter- en never ending story …

 1. Joanna
  12 september, 2013 at 22:38

  Tar det aldrig slut? Fy sjutton så tråkigt för er.

  • 12 september, 2013 at 22:45

   Det verkar som det inte finns någon ände på eländet. Frustrerande minst sagt. Kanske lugnast och vem vet säkrast att leta annat boende.

 2. Anton
  22 september, 2013 at 01:27

  Hur har det avlöpt? Är fönstret fixat?

  • 22 september, 2013 at 01:57

   Enligt HSB är Skanska informerade . Trots påstötningar till HSB händer inget. Vad som ska hända, om och när saknar vi information om. Kontaktade HSB i fredags vid 14:30 utan resultat, de verkade ha tagit helg…hur som fönstret är fortfarande utan list dvs den yttre rutans ena sida sluter inte tätt.

  • 30 september, 2013 at 18:42

   Då inget hände kontaktade vi företaget som tillverkat fönstret. Där möttes vi av en snabb och effektiv hantering . Fönstret har ett konstruktionsfel och kommer att åtgärdas av en servicetekniker utsedd av fönsterföretaget.

Comments are closed.