Gräddfil till sjukvård.

Dubbla väntrum när allt fler tecknar privat sjukvårdsförsäkring och försäkringsbolagen tjänar storkovan.

– Jag tror inte att det är en omöjlighet att en miljon har en försäkring inom ett år och det beror ju på att man ser att den allmänna sjukvården urholkas allt mer, säger Kent Andersson, chef för sjukvårdsförsäkringar på Trygg-Hansa.(TV4-nyheterna)

Med privat sjukvårdsförsäkring går Du före i vårdkön medan de som inte har råd eller nekats försäkring snällt får vänta på sin tur. Ett Sverige som glider isär alltmer i jobbskatteavdragens tidevarv.

En person som behandlats för cancer lär inte få någon försäkring som täcker ett återfall i sjukdomen.  Den ensamstående mamman som har svårt att få det att gå runt kan inte kosta på sig en försäkring. För dem gäller ett annat väntrum än för en som har   privat sjukvårdsförsäkring.

Så gick också omvalet i Örebro och Västra Götaland som det gjorde.  Allt fler har  inser att så här ska vi inte ha det i ett välfärdssamhälle. Kan bara instämma i vadM Moberg skriver:

Jag vill se en hälso- och sjukvård som finansieras gemensamt efter bärkraft och som ges efter behov. Just därför är det mycket tillfredsställande att de rödgröna lyckades få igenom ett krav på översyn av det s k jobbskatteavdraget och dess effekter inte en dag för tidigt!

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments