Migrationsverket agerar ättestupa.

Vissa nyhetsrubriker slår ned som en hammare. Artikeln om Ganna 90 år som ska utvisas till Ukraina gör mig alldeles knäsvag. Finns det ingen medmänsklighet längre? Inget ömmande fall påstår migrationsverket och slår klubban oåterkalleligen i bordet. En skandal utan dess like!

En gammal svårt sjuk kvinna utan anhöriga eller vänner kvar i sitt hemland  ska sättas på planet och släppas av i Ukraina. Dottern i Sverige anses inte tillräckligt nära för att medge anhörigskäl. Gannas demens, hjärtsjukdom, synskada och höga ålder anses inte vara tillräckligt ömmande.

Följande är fakta:

Om utvisningsbeslutet inte rivs upp kommer en ensam 91-årig, dement kvinna med synskada och hjärtfel att landa på Kievs flygplats. Hon kan inte gå utan stöd. Det finns ingen som möter henne på marken eftersom hon inte längre har släkt eller vänner i hemlandet.(AB)

Detta sker i Sverige 2011. Jag tror inte det är sant.  Vilken kallhamrad rutten hantering av en gammal människa som inte har lång tid kvar. Uttjänt och slängd på soptippen på grund av en trångsynt byråkratisk hantering av regelverket.

Media: AB,  24nyheterna, Svt, Demensförbundet , ETC

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments