Fattig blir fattigare.

Ii Italien har Mussolinis arvtagare tagit makten. I Sverige håller ett högerextremt parti  en kommande högerkonservativ regering som gisslan. Det i ett läge då  ökad arbetslöshet och dyrtid  står bakom knuten.

Vad har vi att vänta? Ett fattigsverige som kramar musten ur de med lägst inkomster?

I veckan föreslog mäktiga Europeiska Centralbankens chefsekonom höjda skatter för de rika för att finansiera stöd till inflationskrisens största offer, de med lägst inkomster. Av rättviseskäl och för att en sådan reform inte driver inflationen, enligt ekonomen. I Sverige vore en sådan idé politiskt död innan den ens hunnit formuleras. Enligt vinnarna i årets val bör istället människor med bidrag ta sig i kragen och kliva ut i lågkonjunkturen med ett lite mer positivt mindset.( Cervenka, AB)

I rättvisans namn bör nämnas att galopperande elpriser och inflation även kommer att slå mot de som har bra ekonomi. Men mat på bordet lär inte fattas.

Redan i dagsläget ökar antal människor som inte har råd med det mest grundläggande som mat. 2020 sysslade 33 av Röda Korsets 580 lokalföreningar med humanitära behov, vid senaste räkningen 99.

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments