Ett supervalår utan visioner?

Om knappt en månad är det val till EU-parlamentet. I media råder tystnad.I informationen är knapphändig.Fokus tycks ligga på valet i september.

I Agenda duellerar Anders Borg med sin efterträdare. Om inget exceptionellt inträffar blir Magdalena Andersson ny finansminister efter valet.

Mycket kan hända men i nuläget ser det ut som om alliansen få packa sina flyttkartonger i Rosenbad.Det kan tyckas vara på tiden för visst kan Sverige bättre än så!Det är ett uttalande som även för den oinvigde inte längre behöver motiveras.

image

LO:s valplattform

Socialdemokraternas ekonomiska vårmotion innehöll få nyheter. En försiktig budget. Den handlade om sommarskola, mhöjda arbetsgivaravgifter för ungdomar och höjd restaurangmoms men också satsningar på jobb, utbildning och bostäder.

Socialdemokraternas vårmotion har ett annat anslag än alliansens. Men  var är visionerna om ett bättre samhälle, om jobb för alla, socialförsäkringarna och privatiseringarna av välfärden? Vad är skillnaden mot den moderata politiken i de frågorna?

Risken är att skillnaderna mellan de två huvudalternativen i valet  uppfattas som alltför små. Om så är fallet lär valdeltagandet i september bli lägre än någonsin. Vem som gynnas av det vet vi ju. Det blir kanske så att alliansen får packa uppsina flyttlådor i Rosenbad igen?

Media: SvD SR  AB  Expr  DN1234SVT12

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Socialdemokraterna väljer att ligga lågt har sin förklaring i de två senaste valrörelserna. Moderaterna malde ned först Göran Persson […]