Ett statsbesök som väcker känslor.

Stockholm rustar sig för storfrämmande och börjar likna en belägrad stad samtidigt som det förbereds protestdemonstrationer runt om i Sverige.

eua-espionam-o-mundoStorebror är på ingång. Några kallar president Obama för världens mäktigaste man. Jag vet inte jag. Alla löften om ”Change”, stängd Guantanamobas och taleti Kairo om en ny Mellanösternpolitik har kommit på skam. Med en kongress fylld med republikaner och starka lobbyorganisationer som jobbar i det fördolda står sig president Obama slätt. Obama en president med glorian på sned kommer till Stockholm i morgon och stannar i 24 timmar.

Statsminister Fredrik Reinfeldt gnuggar händerna i förtjusning och räknar med att alla uppmärksamhet som riktas mot Obama spiller över på honom och ger en fjäder i hatten till hela alliansen.

Samtidigt har några spinndoktorer fått Washington Post att högljutt hylla den svenska modellen. Inte den modell med generell välfärd för alla och där full sysselsättning inte bara var ett honnörsord utan den Reinfeldtskt nyliberala modellen där privata intressen nästlat sig in i välfärdssektorn och berikat sig på våra skattepengar.

Journalisten som står bakom hyllningskören måste ha missat OECD-rapporten som visar att Sverige är det land där klyftorna ökar snabbast mellan de som har mycket och de som har lite.

Citat ur affärsvärlden den 28 augusti 2013:

De som ekonomiskt har det svårast har klarat sig sämre än genomsnittssvensken.

[…]

Den svenska ungdomsarbetslösheten i förhållande till arbetslösheten bland 24-54-åringar är nu den tredje högsta inom OECD.

I Sverige ökar nu ohälsan igen. Det är framför allt de psykiska diagnoserna som ökar något som OECD ser allvarligt på.

Organisationen menar att allt för många av dem som blir arbetslösa i Sverige inte får tillräcklig hjälp.Den som varken har jobb eller studerar löper dubbel så stor risk att bli psykiskt sjuk än andra.

Ett modellbygge  på deken är det något att hylla?

Samtidigt som Stockholm skrudar sig för att ta emot president Obama står människor i flera städer beredda att demonstrera mot statsbesöket.

Media: AB123456,DN123456,SvD1234567, SR123,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jinge
10 years ago

Jag tror inte att det blir några större demonstrationer..

trackback

[…] Bloggat: Röda Malmö, Annarkia, Läs även andra bloggares åsikter om Obama, Per Gudmundson, SVD, USA-imperialism, Demonstration, […]

trackback

[…] Mer: Röda Malmö, Kildén & Åsman, Annarkia, Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4, DN, SR1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, Läs även andra bloggares åsikter om […]

trackback

[…] att läsa: Annarkia l Högbergs tankar l Martin Moberg l Röda Berget l DN l DN l DN l SvD l […]