Har Obama fått kalla fötter?

I talet till nationen markerade president Obama vikten av  att vedergälla den gasattack som civila i Damaskus utsatts för. Men inte nu, inte omedelbart som han tidigare aviserat. Först ska kongressen säga sitt. Är det ett sätt att rädda skinnet och undvika att  tappa trovärdighet vid en utebliven attack? Gå förbi ett eventuellt nej från kongressen vore politskt självmord.

Tidigare har Obama tryckt på att användandet av kemiska vapen i Syrien  är ett hot mot USA och  världsfreden. Det ger honom rätt att i egenskap av president och överbefälhavare själv ge order om en attack utan att först höra kongressen.

Börjar Obama få kalla fötter nu när Storbritannien och Tyskland inte ställer sig bakom en attack mot Syrien? Eller är det möjligen så att han har insett att en attack inte får slut på inbördeskriget och att risken finns att fler länder i regionen dras in i kriget?

Nog lever vi i en märklig värld när det används olika måttstockar!? När Israel sprutade fosfor över Gaza var det inte många som höjde rösten och att USA använt kemiska vapen i Irak tycks inte besvära Obama. I talet markerade Obama att USA inte kan acceptera att länder skaffar sig kapacitet för att använda kemiska vapen, eller skaffar kärnvapen. Frågan är om det endast gäller länder som USA uppfattar som fiender.

Media: AB1,2,3,4,5,DN1,2,3,4,5,6,7,SvD1,2,3,4,5,6, SR1,2,3

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 comments for “Har Obama fått kalla fötter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.