Ett missnöje som kan explodera?


 Sverigedemokraterna gör insteg i väljaropinionen samtidigt som främlingsfientligheten minskar.

Olika  studier visar att svenska folkets syn på invandrare och på flyktingmottagning blivit mer positiv över tid.  Främlingsfientligheten har minskat. Underligt om så inte skulle vara fallet med tanke på att vi lever i ett alltmer alltmer mångkulturellt samhälle. Mötet med ”dom andra” minskar rädslan och därmed fientligheten mot det som upplevs som  främmande.

Hur kommer det sig då att ett parti som Sverigedemokraterna som bygger sin politik på att hetsa mot det  som är främmande får fler medlemmar? Svaret på den frågan får sökas hos vem det är som  tar steget in i det partiet. Vi vet att det idag inte bara är arga unga män som sympatiserar med Sd. Såväl moderater som socialdemokrater har bytt över till SD.

Henrik Ekengren, Göteborgsprofessor i statsvetenskap, nämner några faktorer som han anser gynnar SD: eurokrisen, varsel och arbetslöshet samt att M och S uppfattas som alltför lika.(AB)

I ett samhälle där trygghetssystemen brutits sönder och varslen duggar tätt ökar oron för framtiden. Om hörnet väntar sämre tider. Det är ett samhällsklimat som gynnar missnöjespartier. Alliansens jobbpolitik är en katastrof och oppositionen tiger still. Hoppet om en förändring och ljusare framtid tycks avlägset .  Jan-Inge Flücht skriver

När det till och med är så illa att Aftonbladets ledarsida måste uppmana Stefan Löfven att visa att han är sosse så är det riktigt riktigt illa…

 

Media: svd1 gp1  ab123 sr12 dn1 


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

7 comments for “Ett missnöje som kan explodera?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.