Ett förtroendekapital som kan börja sina.

Håkan Juholt drar sig ur partiledardebatten i SVT med motiveringen att han vill undvika att socialdemokratin associeras med Sverigedemokraterna samtidigt som Ilmar Reepalu lånar förslag från Sverigedemokraternas önskelista.

Bakgrunden är att SVT vill att alliansen står på en sida och oppositionen på den andra under debatten. Det skulle ge fel signaler menar Juholt då det inte finns någon enhetlig opposition och definitivt ingen där Sverigedemokraterna ingår. Det är inte så mycket att orda om mer än att miljöpartiet som ställer upp i debatten kanske trots allt drar det längsta strået.

Vad värre är är att Socialdemokraterna i Malmö ställer sig bakom ett förslag som applåderas av Sverigedemokrater.

Förslaget kommer från Ilmar Reepalu (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö. Han vill införa snabbare medborgarskap, fast med en form av prövotid under några år, då den som döms för grova brott riskerar att bli utvisad ur landet.(Sydsv)

Ett förslag som enligt TT  godkänns av Socialdemokraternas rättspolitiska talesperson Morgan Johansson. Det är ett förslag som gör skillnad på människor . Fredrik Reinfeldt   avvisar förslaget  och hänvisar till att antingen är man medborgare eller så är man det inte.  Ett ställningstagande jag delar.

Det börjar bli lite mycket nu. Idag är Håkan Juholt på nytt i hetluften efter debaclet med A-kassan och sjukförsäkringen och bråket med riksdagsgruppen. Aftonbladet avslöjar  att  han berikat sig på skattebetalarnas bekostnad och under några år kvitterat ut helt bostadsbidrag för lägenheten i Stockholm trots att hans sambo bor i samma lägenhet.

–  Slarv, visste inte, kände inte till reglerna låter Juholt meddela och säger sig vilja betala tillbaks  på stubinen.

Bra att han erkänner och vill göra rätt för sig och några kanske menar som Tomas  Tranströmer att vi bör ha överseende och betänka att:

De som inte kan vistas någonannanstans
än på sin framsida
de som aldrig är tankspridda
de som aldrig öppnar fel dörr och får
se en skymt av Den
Oidentifierade –
gå förbi dem!

– (ur Guldstekel) Tomas Tranströmer

Det är en  tanke som gäller människor i allmänhet.  En högt uppsatt politiker mäts däremot med annan måttstock och det här kan vara spiken i kistan som blir svår att reparera. Förtroendekapital är inte oändligt och kan förbrukas snabbt i synnerhet om man inte har media på sin sida. Se hur det gick med Mona Sahlin och hennes ”Toblerone”.

Uppdaterat: Nu har även Håkan Juholt reagerat och tillbakavisar ett andra klassens medborgarskap. och Morgan Johansson gör till sist en pudel.

Bloggat: Altruist, Jinge, M Moberg, Ola Möller

Media: AB12, Ekot Svt1Ex1, DN1, Svd1Sydsv, Dagens Arena

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] om Reepalus utspel: Annarkia, Svd, Kvp, Skd1, Skd2, Dagen, AB1, AB2, Expr1, Expr2, GP1, GP2, […]

micael berggren
micael berggren
12 years ago

trodde inte att ett parti som ert va så jävla dumma. törs ni inte stå upp mot sd ska ni inte vara ett parti. eller e det så att ni står för deras åsikter. som sagt med tystnad håller man med. GRATTIS