Ett brev från Jenin.

Hur länge,hur länge till ska detta få fortgå?

En ögonblicksskildring som fick mig att tappa andan.
Ett mail från Agneta  i Jenin.

[…]

….Det politiska läget är oförändrat eller snarare sämre; uppgivenheten är enorm, misstorn mot alla politiker och byråkrater är grundmurad: Fredssamtal och Abu Masen är ett skämt, Hamas ”har en egen agenda” och är inget alternativ här. Priserna stiger, lönerna uteblir…1 l mjölk kostar 11 kr, alltså mer än i Sverige ; godis och chips är förhållandevis billigt så det äter barnen på väg till skolan, som frukost!! Nästan alla palestinier över 30 lider av högt blodtryck och/eller diabetes den känslomässiga stressen är enorm, Alla har någon nära släkting som fängslats, skadats, skjutits  av israeler men också av den egna palestinska myndigheten, vilket är ännu värre. PA är Israels lakejer, verkligen och går mot sina egna i ett infernaliskt !capo system!;

 

Incidenter händer hela tiden; i Afula en stad norr om Jenin inne i Israel knivskar och dödade en ung palestinier en israelisk soldat på en buss; en palestinier bombades från luften i byn där min tolk bor. En av skådisarna i pågående pjäs arresterades och hölls fången i flera dar av PA (palestinska myndigheten) en annan i gruppen har tillfångatagits och ingen vet var han är. Hans brorsa skall sköta ljuset i den kommande produktionen men bröt samman och nu står hela gänget utan ljussättare och man skulle just börja de tekniska repetitionerna …..

Så vad kan jag säga till min lärargrupp!? Hur skall detta krig kunna få ett slut?!”

[…]

Agneta Regell

Ja vad finns att säga? Ett inferno som måste få ett slut! När ska världen vakna och sätta stopp för det förtryck och den förnedring som är palestiniernas vardag på Västbanken och i Gaza.

skanna0003

Affisch i Neve Shalom

Relaterat i media : DN123456,SvD123

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Foto:  Annarkia

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments