En oslagbar OS-invigning!


OS-invigningen i London var fabulös. Ett skådespel av gigantiska mått regisserad av Danny Boyle,  mästerregissören bakom filmer som flerfaldigt Oskarbelönade Slumdog millionaire och Trainspotting. Vilken historieberättare han är!

London bjöd på en fantastisk berättelse i form av ett  storslaget skådespel som hyllade industrialismen, fackföreningsrörelsen och demokratin t om sufragetterna fick en given plats.

Scenen med kärleksförklaringen till  den fria och allmänna sjukvården var oslagbar . Inte att förglömma  hela den engelska kulturskatten allt ifrån barnboksförfattare till musiker och mitt i alltihop worldwide webbs anfader fram till dagens it- revolution och uppdateringar på facebook  …

Lars Ohly twittrade förtjusta utrop över spektaklet medan vissa journalister spydde galla innan även de kapitulerade. Det enda jag reagerade mot var drottningen som kändes lite medeltida men hon är ju en del av historien hon också. Det var nog många som log och stampade i golvet av pur överraskning när drottningen hälsade Daniel Craig med ett  -God kväll, Mr Bond.

En scenshow och OS-invigning utanför det vanliga, himla kreativt, konstnärligt och mästelight regisserat. Den måste bara ses.

Sedan kom defileringen, den tråkiga delen av invigningen … Nu börjar spelen och idag håller vi tummarna för de svenska fotbollstjejerna.

 

Media: ab12, dn12, gp, svd1234

Läs även andra bloggares åsikter om , ,


 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Heksann
Heksann
11 years ago

Tittade på den med ett öga. Men även för en som inte alls är sportintresserad var ju själva invigningen klart sevärd.

Maud
Maud
11 years ago

Hur kan alla falla i farstun av förtjusning för denna invigning? Personligen tycker jag den var intill döden tråkig: dålig musik, dålig koreografi och alldeles för lååång! Det var nog den tråkigaste OS-invigning jag någonsin sett. Men det är ju bara jag…