En koalition mellan M och S?


Mitt i sommarvärmen kom så Sifos väljarbarometer med en rejäl värmechock för de två stora.

M och S  backar samtidigt som MP går fram. Om trenden för Fi står sig kommer det att sitta representanter från nio olika partier i Sveriges riksdag efter valet. Vilken röra det kommer att bli. Jag tänker bla på mandatfördelningen med så kallad utjämningsmandat. Ett system skapat för färre partier med syfte att skapa rättvisa kommer inte att fungera.
Vem ska bilda regering med vem kan man fundera över. Kan mycket väl tänka mig att den falang inom S som låg bakom avregleringsvågen på 80- och 90-talet och som är för privata välfärdsföretag lobbar för en koalitionsregering med M. Vilket jädra samhälle vi då kommer att få se! Den utgången är den sämsta för ett Sverige där alla räknas. Då kommer utförsbacken mot ett samhälle med ökande klyftor att fortsätta.

Stefan Löfven har aviserat att han tänker  förvalta det samhälle moderaterna skapat i mångt och mycket samtidigt som moderaterna försökt ta udden ur S genom att från och till kopiera deras förslag.

Nog är det mycket som borgar för att utfallet, om väljaropinionen står sig, blir en koalition mellan de två stora.  Det som  talar mot är att den koalitionen mycket väl kan få som följd att såväl S som M lär utöka antalet partier i svensk politik medelst splittring.

Media: DN1,23, AB,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,


  2 comments for “En koalition mellan M och S?

Comments are closed.