En industriepok går i graven.

SAAB har som katten nio liv. Nu ser det ut som de liven är förbrukade och SAAB sett vägs ände.

Cirkus Muller har sagt sitt och gjort sig en rejäl hacka på skattebetalarnas, de anställdas och underleverantörernas bekostnad.   Han  lämnar nu det sjunkande skeppet och seglar vidare till nästa hamn.

GM satte till slut sista käppen i SAAB:s hjul. Vad annat var att vänta? Utan klartecken från Obama hade GM aldrig överlevt. General Motors hävdar att man inte kan  tillåta tekniköverföring till Kina  vilket i praktiken innebär att de ger tummen upp för   en 20-procentig arbetslöshet i Trollhättan. Hur lösningen än sett ut   å skulle GM gjort allt i sin makt för se till att bli av men en kommande konkurrent.

SAAB fick stå på egna ben och Maud Olofsson la istället Trollhättans bilfabrik i Viktor Mulle s händer. Vad kommer inte den uppgörelsen att kosta skattebetalarna. Det blir ingen rolig jul för alla de som nu kommer att förlora sina jobb. Den enda trösten är att ovisshet tär på psyket och nu ligger korten på bordet.

Det ser inte ut som Trollhätteborna kan räkna med någon kreativ lösning från regeringens sida. Risken är stor att  all den kunskap och erfarenhet som de anställda besitter kommer att spridas med vinden? Fredrik Reinfeldt säger

Jag känner med dessa människor .

Men några speciella satsningar med anledning av konkursen blir det inte från regeringen. (AB)

Hur kommer det att gå med Sverige som industrination? Är det krogbranschen, hushållsnära tjänster och skattebefriad välgörenhet som väntar? Är det de enda jobbskapande åtgärder Reinfeldt och Borg kan tänka sig?

Media:AB12 345678910, DN 12356Exp1234 5, Dagen, , GP23456, SvD123456SVT1 234567, SR123

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] bloggar: annarkia, Roger Jönsson (s), Parkstugan, Moteld, Lasses blogg – Framtiden är ljus, Röda Malmö, […]

trackback

[…] IMF-lånen förvärrar krisen – men Reinfeldt skänker statskassan till euron ändå.  Annarkia – En industriepok går i graven.  Lasse – Framtiden är ljus.  Krassman – […]