En höst vi inte väntat, bilder.

Höst betyder vila, tid för reflektion och inre resa. En tid för cocooning och tid för återhämtning och pånyttfödelse.

I år faller löven snabbt. På björkarna skymtar redan nya knoppar som väntar på att spricka ut när det blir dags. En sorts pånyttfödelse när vi går mot ljuset som sker varje år. Igen och igen.

IMG_1053

En fin höst. Om vi ser till vädret. Så här långt lyser Det göteborska höstrusket med sin frånvaro. Peppar, peppar …
IMG_1048

Polistiskt har hösten tagit annan riktning och pekat rakt ner i mörkret. Vem hade väntat sig att fascismen skulle börja frodas? En höst som kommer att skrivas in i historieböckerna som en av de mörkaste sedan 40-talet.

Människor flyr för sina liv från krigets fasor, riskerar sina liv i rangliga båtar för att nå tryggheten i Europa. Fler än på många år har hittat fram till oss. Välkomnas av volontärer, frivillig organisationer Och ett migrationsverk som jobbar för högtryck.

Då plötsligt exploderar främlingsfientliga krafter i en våldsvåg med brända flyktingförläggningar och en terroristattack där en nazist tar sig rätten att mörda de med annan hudfärg.

Nog känns det ett ögonblick som det säkraste vore att rulla ner gardinen och låsa dörren tills faran blåst över. Det gör vi nu inte! Vi som vill ha ett öppet, tryggt samhälle är så många fler än mörkrets krafter.

Må denna höst visa på en pånyttfödelse inte bara i naturen utan också politiskt där vi tillsammans visar att Sverige som är ett rikt land kan och vill upprätthålla en fungerande och inkluderande välfärd!

Foto: Annarkia

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments