En farlig tid få av oss förutsett.

Vindar som vänt.

Krig i Europa. Igen! Ett hundratal mil bort slås människors liv i spillror.  Infrastruktur, bostäder, skolor och sjukhus är mål för Rysslands bomber.

Putins Ryssland tycks sakna röda linjer. I dag annekterade Ryssland i strid mot internationell rätt fyra ukrainska områden. Det sker efter folkomröstningar under gevärshot. Ännu ett ryskt krigsbrott läggs till raden av rena avrättningar, tortyr, massgravar och tvångsförflyttningar.

Ukrainas motoffensiv har hindrat ryssarna att avancera. Ukrainarna vet varför de slåss, det handlar om deras frihet och om deras nations överlevnad.  Putins dekret om massmobilisering har lett till att unga ryssar  lämnar landet istället för att kriga mot Ukraina. Det handlar om en massflykt utan dess like.

Ukrainas motståndsvilja och mod har hittills backats upp av ett enat väst. Men hur länge? Hur stark är solidariteten när  Putins energivapen kan påverka oss in på bara skinnet?

Stoppad leverans av gas och nu senast sprängda gasledningar på Östersjöns botten har fått elpriserna att löpa gatlopp samtidigt som inflationen slår i taket.  Dyrtid som slår mot alla men mest mot de som har det knapert kan skapa sprickor i solidariteten med ett krigshärjat Ukraina.

Ryssland genomför påverkansoperationer som riktar sig mot energiområdet i Sverige, skriver Expressen.

Nytt kallt krig och  krig i Europa,  ökad hotbild i vårt närområde, ett svenskt Natomedlemskap och  extrem högervind bådar om en oviss framtid.

 Det här kriget är bara totalt vansinne, Jonas Sjöstedt,Arbetet

 

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments