En berättelse som berör.

Håkan Juholt lyckades med att återge en berättelse om dagens Sverige som många med mig känner igen sig i.

Ett ideologiskt tydligt tal som visade på andra prioriteringar än de som nu innehar regeringsmakten. Tron på att politik är ett medel för att skapa ett mänskligare samhälle.Ett tal som gick på tvärs mot den uppgivenhet som nu breder ut sig.

Jag påmindes om min förvåning då min receptbelagda medicin som var slut saknades på apoteket vid vårdcentralen. Paniken innan jag hittade ett apotek som kunde bistå mig. Hur min  läkare på vårdcentralen i sin besparingsiver tidigare hänvisat  mig till en privatpraktiserande kollega som  via ett pricktest konstaterade kraftig kattallergi i strid mot det blodtest som togs på vårdcentralen. En anhörig som på grund av tågförseningar har en vecka att ta igen på jobbet.  Min tvekan att ta tåget från Göteborg då västtrafik slutat fungera på grund av personalbrist .Mina fd kollegors förtvivlan över ständigt nya arbetsuppgifter i skolan som tar fokus från deras egentliga uppdrag undervisningen.Tröttheten i deras blickar.

Talet innehåll många löften.

Rätten att välja heltid istället för deltid och en lön att leva på. Ett återupprättat arbetsmiljöinstitut och en arbetsmiljö som förebygger de fällor som kan skapa utbrändhet. Pensioner som inte urholkas till oigenkännlighet . Tåg som går i tid och kommer fram. En elräkning som inte skapar hål i plånboken var några av de många löften som staplades på rad i talet.

Vad som nu blir av allt detta det återstår att se.

Klart är att vi är många som inser att jobbskatteavdragen snabbt äts upp av ökade egenavgifter och sämre välfärd och leder till ett samhälle där var och en får klara sig bäst de kan. Min plånbok är stor nog att betala en privatläkare för bättre hälsa men hur är det med grannens?

Talet skåpas ut av storstadspressen.

Vad annat var att vänta av tidningshus som valt att politisera på nyhetsplats. En tidning avviker. Göteborgspostens ägnar ett mittuppslag (pappersupplagan) åt talet med ett i grunden sakligt tonläge   dessutom bjuder tidningen  på Ulf Bjerelds Twitter. Kul och avväpnande som kontrast till artikelns sakliga ton.

Många har bloggat: Jinge, M Moberg, Sebatian  och många många fler

Media: AB1234, Ex12, DN123, Svd12, Svt, SR,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

  5 comments for “En berättelse som berör.

Comments are closed.