En berättelse som berör.

Håkan Juholt lyckades med att återge en berättelse om dagens Sverige som många med mig känner igen sig i.

Ett ideologiskt tydligt tal som visade på andra prioriteringar än de som nu innehar regeringsmakten. Tron på att politik är ett medel för att skapa ett mänskligare samhälle.Ett tal som gick på tvärs mot den uppgivenhet som nu breder ut sig.

Jag påmindes om min förvåning då min receptbelagda medicin som var slut saknades på apoteket vid vårdcentralen. Paniken innan jag hittade ett apotek som kunde bistå mig. Hur min  läkare på vårdcentralen i sin besparingsiver tidigare hänvisat  mig till en privatpraktiserande kollega som  via ett pricktest konstaterade kraftig kattallergi i strid mot det blodtest som togs på vårdcentralen. En anhörig som på grund av tågförseningar har en vecka att ta igen på jobbet.  Min tvekan att ta tåget från Göteborg då västtrafik slutat fungera på grund av personalbrist .Mina fd kollegors förtvivlan över ständigt nya arbetsuppgifter i skolan som tar fokus från deras egentliga uppdrag undervisningen.Tröttheten i deras blickar.

Talet innehåll många löften.

Rätten att välja heltid istället för deltid och en lön att leva på. Ett återupprättat arbetsmiljöinstitut och en arbetsmiljö som förebygger de fällor som kan skapa utbrändhet. Pensioner som inte urholkas till oigenkännlighet . Tåg som går i tid och kommer fram. En elräkning som inte skapar hål i plånboken var några av de många löften som staplades på rad i talet.

Vad som nu blir av allt detta det återstår att se.

Klart är att vi är många som inser att jobbskatteavdragen snabbt äts upp av ökade egenavgifter och sämre välfärd och leder till ett samhälle där var och en får klara sig bäst de kan. Min plånbok är stor nog att betala en privatläkare för bättre hälsa men hur är det med grannens?

Talet skåpas ut av storstadspressen.

Vad annat var att vänta av tidningshus som valt att politisera på nyhetsplats. En tidning avviker. Göteborgspostens ägnar ett mittuppslag (pappersupplagan) åt talet med ett i grunden sakligt tonläge   dessutom bjuder tidningen  på Ulf Bjerelds Twitter. Kul och avväpnande som kontrast till artikelns sakliga ton.

Många har bloggat: Jinge, M Moberg, Sebatian  och många många fler

Media: AB1234, Ex12, DN123, Svd12, Svt, SR,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
MrHappy72 - Intelligent Union

Rätt till heltid i ett samhälle där ungdomsarbetslösheten permanentat sig runt 25% är inte enbart oansvarigt men rent ut sagt elakt mot alla ungdomar och invandrare. Det är inte enbart ointelligent rasism. Det är en slags rasism mot ungdomar, anser jag. Det är att spotta alla arbetslösa i ansiktet.

Faktum är att det på sätt å vis är att spotta socialdemokrater som är offentliganställda i ansiktet också för när man glömmer bort solidariteten på detta vis innebär detta faktiskt att man tänker som en fullblodsmoderat. Att vissa ska ha rätt till heltid och fet plånbok medan andra ska gå arbetslösa utan pengar.

http://intelligentunionswe.wordpress.com/2011/07/09/rattfardiga-politiker-som-bargar-sitt-pa-det-torra/

T.Lindholm
T.Lindholm
12 years ago

Felet med Vårdcentralarna är att dom byter Läkar Besättningen offta, ett vandrarhem kan man kalla dom!
Våran vårcentral har bytt alla Läkarna Under ca en 4 års period och dom var allafall 8 till antalet.Jag tex har fått en Bra Medicin länge som fungerar bra, men sedan kommer den nya Läkaren och byter ut medicinen trotts att jag säger att det har fungerat utmärkt med den medicinen som jag alltid har hafft!
Och skulle man få en sjukdom som gör att det blir Sängläge, och om man då ringer om en tid så hinner man både friskna till och dö innan man skulle ha tyren att ö.v.h nå fram till det stadiet att träffa Läkaren till Vårdcentralen till sist.
Då finns det bara allternativet Privat Läkare kvar,och som en Privatläkarmotagning,om man skall gämnföra så ar det ju som natt och dag.
Och att jag tex går till privat Läkare är därför att jag vill få den vård och service som dom kan erbjuda, till skilnad från Värdcentralerna.
Det är ju allafall det viktigaste att man blir frisk som är huvudsaken!
Och priset är ju den samma också!

trackback

[…] apartheid, demokrati, yttrandefrihet, mänskliga rättigheter, politik svd dn ab sr Läs oxo: annarkia 1 k&å hlr pooma lasse stg-m krulli […]