Argument saknas då höjs rösten.

Argument saknas, höj rösten är en gammal skröna som alliansen tagit fasta på.

En räknesnurra för att skrämmas ett  totalt substanslöst argument publicerades idag på socialdemokraternas dag i Almedalen.

  Sedan Håkan Juholt tillträdde har han lovat pengar till höger och vänster, mest vänster om vi ska vara ärliga. Det hade möjligen inte varit så allvarligt om han också hade varit ärlig med hur detta ska finansieras.

Riktigt fånigt påhitt som slår tillbaks på avsändaren. Alliansen och socialademokraterna har ju precis samma penningpåse. Utgifterna däremot används helt olika. Den moderatstyrda regeringen har  låtit skattepengar rinna ned i fickorna på riskkapitalbolag, gett bidrag till företag som skott sig på fasans FAS3 och dragit åt svångremmen på sjuka, arbetslösa och de som arbetat ett helt yrkesliv och nu är pensionärer  för att finansiera jobbskatteavdrag som främst gynnat dem med stor plånbok.

Att Juholt vill använda skattemedel för att utrota barnfattigdomen istället för att ge redan välbeställda mer i fickan skräms i vart fall inte jag av.  Att värna skolan , omsorgen och vården måste få kosta.  Vård efter behov är en självklarhet. Ett mer mänskligt  och mer jämlikt samhälle mår vi alla bättre av.

Tacka sjutton för att alliansen och hela ekokammaren har fått skrämselhicka när de möter en motståndare som kastar tillbaka handsken istället för att backa, en motståndare som visar att andra vägar är möjliga.

Nu återstår att se om Juholts tal pekar ut nya vägval och  infriar löftet om  ett bättre Sverige.

Media: ab1 ex1 svd12 dn123 ekot12 svt
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
joanna
joanna
13 years ago

Talskrivaren har gjort ett bra jobb och Håkan Juholt stormtrivdes i talarstolen.