En arbetslinje som skapar bidragsberoende.

Rapport efter rapport visar att den förändrade sjukförsäkringen inte fungerar.

Idag kom två allvarliga varningssignaler. En granskning från Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) som visar att 1 av 10 som utförsäkrats blir beroende av försörjningsstöd för sin överlevnad och att 50% av de utförsäkrade blir sjukskrivna igen inom ett år men då med sämre villkor.

Justitieombudsmannen (JO) riktar stark kritik mot Försäkringskassans  hantering av   sjukförsäkringen vilket skapar rättsosäkerhet för den enskilde.

41000  sjuka ut försäkrades 2010 inte för att de blev friska utan p g av att de passerade den bortre gränsen på 180 dagar .I det läget vidtar en prövning av arbetsförmågan hos Arbetsförmedlingen. Allt för många hänvisas sedan tillbaks till Försäkringskassan. En rundgång som inte gör sjuka friskare. Vad det handlar om är inget annat än trakasserier av den som är sjuk.

Att politiken kallas arbetslinjen är inte bara ett hån mot alla som drabbats av de senaste årens haveri. Det är ett hån mot svenska språket.(AB)

På socialaktion.nu finns den så kallade onådiga luntan med berättelser från utförsäkrade.En smärtsam läsning som visar hur sjuka behandlas i Sverige av idag, i Alliansens Sverige.

Bloggat: LO-bloggen, Martin Moberg,

Media: Dagens Arena. DN, TCO-tidningen, SR, SVT, SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Börje Andersson
Börje Andersson
11 years ago

Följderna av utförsäkringssystemet är ju väntat. Vem ska ta hand om de medellösa om inte kommunerna? Skyddsnätet fungerar dåligt, och de arbetslösa måste förnedras genom att vandra runt i alla så kallade åtgärder för att få till livets nödtorft. Här finns åtskilligt att göra.

trackback

[…] Johan Westerholm om ”union busting”, Alliansfritt Sverige och avgångskrav inom (c), Annarkia om en arbetslinje som skapar bidragsberoende, Jonas Sjöstedt om valspurten på Island, Ali Esbati […]