Ekokammare och politiserade tjänstemän?

När TT skickar ett telegram om det som sedan länge varit ett faktum och påpekats varje gång regeringen hytter fingret åt oppositionen tas nyheten in av de tidningar som tidigare pekat ut oppositionen som de som ”syndat”. Men bara telegrammet och ingen kommentar.

Om vad då? Jo att SD  röstat med alliansen 9 gånger av 10 .  Hur ska nu regeringen beskriva den verkligheten ? En verklighet som egentligen knappast är så mycket att orda om  0m inte regeringen  beskyllt oppositionen för att gå hand i hand med SD vid några omröstningar de förlorat..

Medierna har blivit alltmer politiserade.

Nedbantade redaktioner hinner bara läsa av och informera  om vad som sägs i pressmeddelanden utan reflektion. Nu ska tendensen  förstärkas då regeringskansliets tjänstemän som av tradition alltid varit opolitiska fått i uppdrag att skapa bilden av framgång och positivism även när verkligheten ter sig annorlunda. Reformer som är tuffa ska kläs i vackra ord. Politiserade tjänstemän   ska rycka ut till försvar av moderaternas politik  sida vid sida med propagandaministern i egen hög person.

De opolitiska tjänstemännen nu bygga bilden av Sverige som ett ”reformland” och prata om vikten av ”stabila statsfinanser”.

[…]

Fredrik Reinfeldt tänker alltså använda statens resurser och den svenska ämbetsmannakåren för att bedriva valkampanj.(Anders Lindberg i AB)

Det ställer krav på journalister att titta bakom kröken. Att ta sig tid att gräva och reflektera.  Vad får vi annars för ett samhälle om media förvandlas till en ekokammare åt moderaterna och regeringen?

Uppdaterat 13:00

Men se där en hel artikel i Aftonbladet om ett SD som i grunden är blå.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Så nog är SD ett borgerligt parti alltid.Intressant? Bloggat: ARAR, Röda Malmö, Raving, Moberg, Annarkia, Röda Berget, Läs även andra bloggares åsikter om SD, Borgerligt parti, Fascistiskt, […]

trackback

[…] Bloggar: annarkia – Ekokammare och politiserade tjänstemän?, […]

trackback

[…] måste jag följa dem, SVT Uppdrag Granskning – Miste sjukpenningen – tog sitt liv, annarkia – Ekokammare och politiserade tjänstemän, AB – Ledarbloggen – Hela regeringskansliet ska kampanja för M?, SVT – […]