Ekeroth i rampljuset, igen.


Vad det ankommer på svensk säkerhetspolis ska ingen hindra Kent Ekeroth (SD) att gå på krogen. Är det så vi ska tolka Säpos anmälan om olaga diskriminering ?

Cirkusen runt Kent Ekeroths krogbesök tycks ha kommit till vägs ände. Ekeroths krogbesök har väckt rubriker och föranlett anmälan från Säpo om olaga diskriminering då han avhystes från en krog på Stureplan.

Ord står mot ord då krogägaren menar att orsaken var att Ekeroth ofredat en kvinnlig gäst medan Ekeroth hävdar att han avhystes på grund av sin politiska tillhörighet.

”När en polis eller en polismyndighet får reda på en misstanke om brott så är den skyldig att upprätta en anmälan”, som säkerhetspolisens kommunikationschef Mark Vadasz högtidligt förklarade.(AB)

Beklämmande att säkerhetspolisen inte känner till lagen.

Olaga diskriminering är en lag som är till för utsatta grupper. Etnicitet, funktionshinder, kön, sexuell läggning, ålder, könsöverskridande identitet eller uttryck samt religion eller annan trosuppfattning är de områden som omfattas.

Än värre är att åklagaren inte var hundra på lagen. Först nu gör han en pudel.

– De uppgifter som finns i ärendet ger inte anledning att anta att något brott som hör under allmänt åtal har förövats, säger han till Aftonbladet.

Om Kent Ekerot gör vad han skriver på sin hemsida lär en anmälan om förtal mot krogen ifråga lämnas in till polisen. Det är bra om polisen utreder om  brott begåtts. De betyder rimligen att den ljudfil Ekerot hänvisat till granskas närmare.

Media DN12345 SvD12 och Jan-Inge Flücht 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,,, ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] i Andra om: Nosh & Chow, Avpixlat, Kent Ekeroth, Sverigedemokraterna, Rasism, Demokrati dn12345 svd12345 annarkia […]