Efter partiledardebatten om debatteknik som slår tillbaks.

”The politics of personal destruction” spär på politikerföraktet.

Efter en timme orkade jag inte med mer av politiskt skuggboxning. Det var AKB:s agerande som bara blev för mycket. Inte på grund av att hon är moderat och står en bra bit från vad jag tror kan skapa ett samhälle för alla. Det var hennes debatteknik som var under all kritik.

När det hettade till gick AKB till personangrepp och beskyllde Stefan Löfven för att hånle. Något som vi som följde debatten från TV-soffan inte kunde se. Anfall är bästa försvar påstås det. Det blev ett fulgrepp, en ren och skär härskarteknik som direkt slog tillbaks på AKB i egen hög person. Twitter flödet var inte nådigt.  När  Ebba Busch Thor följde i spåret döptes deras fulgrepp snabbt till hånle-gate.

Sluta flina Stefan!!! skrev Ehsan Fadaker med åtföljande bild på Twitter:

image

AKB:s standardsvar var ”Jag kan konstatera” och som slutsats ”Det är regeringens fel underförstått  Stefan Lövfens fel. Tvåla till och se till att få sista ordet var AKB:s debatteknik. En teknik jag så väl känner igen från unga oerfarna debattörer i tonåren. Som bekant är AKB ingetdera. AKB:s arrogans lär inte gå hem i stugorna . Det spär bara på politikerföraktet.

Fortsätter hon på det här viset blir hon ett sänke för sitt eget parti. Och går samma väg som Mona Sahlin gjorde. Får respass ut i kylan.

Vad debatten handlade om blev mitt upp i allt käbbel näst intill sekundärt ( budgeten, jobben, flyktingkrisen, miljön och Nato).

 

Andra om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
8 years ago

Anna Kinberg Bartra tycks ha tagit Lövfens utsträckta hand när det gäller flyktingpolitiken enligt uppgifter i media.

Anton
Anton
8 years ago
Reply to  annarkia

M vill ha gränskontroller + registrering samt tillfälliga uppehållstillstånd , något S sagt nej till.

Per-Anders
8 years ago

Partiledardebatterna är en teater där twittertyckare och respektive partiers funktionärer är prioriterad publik. Utanför står resten av folket och lyssnar till locktonerna från pajaspartiet SD. Det bådar inte gott inför valet 2018.