Donald Trump och klanernas Amerika.
Ska det bli ännu en Clinton som får äran att bossa över ett av världens om inte världens mäktigaste land? Någon ny Bush blir det inte den här gången. När det gäller klanen Kennedy har inte sista kapitlet skrivits men idag finns ingen i sikte.
Inte kan den vara så att Donald i klanen Trump med sin befläckade bakgrund ska inta Vita Huset i Washington?

indexMost families of enormous wealth have a dark and sometimes scandalous, even monstrous past. Donald Trump’s clan is no exception to that rule. His grandfather was a pimp and a tax evader, his father a racist who would in the course of his life, clash with New York City Police as a member of the Ku Klux Klan and then as a wealthy real estate magnate, refuse to rent to people of color.(AHT)

USA var för mig som så många andra i min generation drömlandet  ända tills bilderna från det första TV-sända kriget, Vietnamkriget nådde oss. Det var då vi lärde oss hur imperialismens fula tryne såg ut.

USA är ett land som tagit sig rätten att avsätta regeringar som inte passar och som i oljans namn sagt sig ta strid för demokrati. Nog skulle det passa med en som Donald Trump i det landet. Nu tror jag inte att amerikanerna låter det ske. Om Donald Trump ens blir republikanernas kandidat återstår att se:

Den överväldigande segern i supertisdagens primärval garanterar inte Donald Trump den republikanska nomineringen, men för att någon annan ska ha en chans krävs att en rad faktorer sammanfaller till hans fördel.

Det handlar om att räkna delegater – 1.237 stycken krävs för att ta hem en nominering. Av de som hittills har fördelats, varav 595 på tisdagens många primärval, har Donald Trump fått flertalet – exakt hur många var under natten till onsdagen svensk tid inte klart.(DN)

Dag 2 i #blogg100 2016
Andra om , , , , , , , , ,Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Morgan
Morgan
8 years ago

Tror Hillary Clinton vinner. Nästa president 2020 eller 2024 bör bli någon Bush Bra att ha presidentposten koncentrerad till ett fåtal familjer. Outsider dock Michelle Obama.

trollet
8 years ago

Det är en intressant tid nu… Hyfsat mycket makt till den som segrar…

Per-Anders
8 years ago

Jag minns valrörelsen i USA som resulterade i att Ronald Reagan blev president. Många (alla) skrattade åt honom och sa att det kan väl inte vara möjligt att en avdankad b-skådis ska kunna bli president i USA. Men så blev det. Ronald Reagan var en pajas, likaså Donald Trump. Tyvärr känns det som en uppenbar risk att Trump trots allt vinner presidentvalet i november. Själv hoppas jag att Hillary Clinton vinner. Jag gillar Bernie Sanders, men jag tror tyvärr inte USA är mogen för en socialdemokrat modell Sverige. Hillary Clinton är både traditionellt amerikansk men samtidigt så sund att hon kan föra arvet vidare efter Obama. Donald Trump som president skulle innebära ett hot mot värdlsfreden.

Morgan
Morgan
8 years ago
Reply to  Per-Anders

Man kan säga mycket om Ronald Reagan, men till skillnad från Trump hade han faktiskt politisk erfarenhet som guvernör i Kalifornien. Och tyvärr en klar politisk agenda.